ertnews.gr

Λόρδος Βύρωνας: Ο μεγάλος φιλέλληνας

06/06 11:09
Λόρδος Βύρωνας: Ο μεγάλος φιλέλληνας

Στα πλαίσια των 200 χρόνων της Επετείου της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, το Theatre Lab Company προχώρησε στην ανεξάρτητη παραγωγή – αφιέρωμα στον Άγγλο ποιητή και μεγάλο φιλλέληνα Λόρδο Βύρωνα.

Το τριάντα λεπτών ψηφιακό βίντεο με τίτλο, “Lord Byron-The Great Philhellene/ Λόρδος Βύρων – Ο μεγάλος Φιλέλληνας” ανέβηκε την 1 Ιουνίου 2021 και διατίθεται για δωρεάν θέαση στο YouTube κανάλι του Theatre Lab Company.

Λόρδος Βύρωνας: Ο μεγάλος φιλέλληνας

Η Αναστασία Ρεβή, καλλιτεχνική διευθύντρια του TLC, που είχε τη σύλληψη και τη σκηνοθεσία του πρότζεκτ γράφει: «Πρόκειται για μια δίγλωσση (ελληνικά και αγγλικά) διαδικτυακή παραγωγή με υπότιτλους, η οποία εύχομαι να σας ταξιδέψει, να σας γνωρίσει ίσως κάποια πράγματα, να σας κάνει να ξαναδείτε την ομορφιά της συνάντησης ανάμεσα σε μια χώρα κι έναν ποιητή.
Ο Βύρωνας ήταν ένα πνεύμα προοδευτικό, αλλά και “ένας γοητευτικός”, κατά περιγραφές άντρας, ο οποίος “δεν καταχωρούνταν πουθενά, αλλά κινούνταν ανάμεσα σε γη και ουρανό”, λάτρεψε την Ελλάδα κι άφησε την τελευταία του πνοή στη χώρα μας».

Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην παραγωγή είναι:
Ο Tobias Deacon ως Λόρδος Βύρωνας,
ο Κωνσταντίνος Καβακιώτης ερμηνεύει τρεις σημαντικές φυσιογνωμίες της Ελληνικής Επανάστασης, τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο, τον Ρήγα Φεραίο και τον Στρατηγό Μακρυγιάννη, και
η Annabelle Brown ως η σύζυγος του Βύρωνα A. I Millbanke.
Η Ευδοξία Λυμπέρη απαγγέλει την “Ωδή στο Λόρδο Βύρωνα” του Διονύσιου Σολωμού,
και η Κυριακή Μήτσου καταθέτει την προσωπική της εμπειρία απο την ιδιαίτερη πατρίδα της, το Μεσολόγγι.
Αφήγηση: Αναστασία Ρεβή.
Την πρωτότυπη μουσική και την επιμέλεια του ήχου στο βίντεο έκανε η Annabelle Brown. Η Ειρήνη Καριώρη επιμελήθηκε τις εικόνες και το μοντάζ, και η Σέβη Φιλιππίδου έκανε τις μεταφράσεις και τους υπότιτλους.

Το πρωτότυπο αρχειακό φωτογραφικό και χειρόγραφο υλικό παραχωρήθηκε από το Harrow School όπου φοίτησε ο Λόρδος Βύρωνας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Theatre Lab Company:

Home

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version