ertnews.gr

Καλοκαιρινές βραδιές στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

17/07 19:17
Καλοκαιρινές βραδιές στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει, σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Φεστιβάλ με δωρεάν συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου και χορού και κινηματογραφικές προβολές.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο προαύλιο του Μουσείου, σε έναν χώρο συμβολικό, στο κέντρο της πόλης, με σκοπό την ανάδειξη της συγκεκριμένης περιοχής σε σημείο αναφοράς και πολιτισμού.

Αγαπημένοι καλλιτέχνες κρατούν συντροφιά στο κοινό, όπως οι Τάκης Σούκας, Λένα Αλκαίου, Τάκης Χρυσικάκος και Νίκος Πορτοκάλογλου, ενώ τα Μουσικά Σύνολα του Οργανισμού συμπράττουν με διακεκριμένους καλλιτέχνες και υπόσχονται στο κοινό ξεχωριστές μουσικές θεματικές βραδιές.

Παράλληλα, οι λάτρεις της τέχνης του θεάτρου, του χορού, αλλά και του κινηματογράφου έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές παραστάσεις σε ένα από τα ιστορικά σημεία της πόλης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σάββατο 18 Ιουλίου

Θεατρική παράσταση “Αναφορά στον Γκρέκο” με πρωταγωνιστή τον Τάκη Χρυσικάκο.

Το τελευταίο έργο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη παρουσιάζεται από το Κέντρο Λαϊκού Θεάτρου, υπό την αιγίδα του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης.

Θεατρική προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος. Συνεργάτης σκηνοθέτης: Εμμανουέλα Αλεξίου. Εικαστική επιμέλεια: Βάλια Μαργαρίτη. Λύρα-τραγούδι: Σπύρος Ψαρουδάκης. Κιθάρα-κοντραμπάσο: Απόστολος Κουνής.

Δευτέρα 20 Ιουλίου

Συναυλία “The Big Band theory”

H Big Band συμπράττει με τον διακεκριμένο βιμπραφωνίστα Χρήστο Ραφαηλίδη και τον πιανίστα (υποψήφιο για βραβείο Grammy) Hector Martignon, παρουσιάζοντας ένα ειδικά διαμορφωμένο latin-jazz πρόγραμμα.

Πληροφορίες: www.opanda.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version