Η Unesco καταδίκασε την καταστροφή ιστορικών κτηρίων στην Υεμένη

Η Unesco καταδίκασε σήμερα τον θάνατο πέντε ανθρώπων και την καταστροφή πολλών κτιρίων της παλαιάς πόλης της Σαναά, που περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, στη διάρκεια μίας αεροπορικής επιδρομής που πραγματοποίησε στην Υεμένη ο αραβικός συνασπισμός του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία.

Σε ανακοίνωσή της, η γενική διευθύντρια της οργάνωσης του ΟΗΕ που εδρεύει στο Παρίσι, η Ιρίνα Μπόκοβα, εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της “για την απώλεια ανθρωπίνων ζωών και για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε ένα από τα αρχαιότερα στολίδια της ισλαμικής αρχιτεκτονικής στον κόσμο”.

“Η καταστροφή θα έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης και επαναλαμβάνω την έκκλησή μου σε όλα τα μέρη να σεβαστούν και να προστατεύσουν την πολιτιστική κληρονομία της Υεμένης”, “σύμβολο μιας ιστορίας χιλιετιών” που “ανήκει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα”, πρόσθεσε.

Η επιδρομή, που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, είναι η πρώτη που πλήττει άμεσα την παλιά πόλη της Σαναά αφότου ξεκίνησαν, στις 26 Μαρτίου, οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει ο αραβικός συνασπισμός εναντίον των Σιιτών ανταρτών Χούτι και των συμμάχων τους, σύμφωνα με κατοίκους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος