ertnews.gr

Η σχέση του Ροντέν με τον χορό σε μια νέα έκθεση στο Παρίσι

05/04 17:15
Η σχέση του Ροντέν με τον χορό σε μια νέα έκθεση στο Παρίσι

Μια νέα έκθεση αφιερωμένη στη σχέση του Αυγούστου Ροντέν με τον χορό, θα ανοίξει στις 7 Απριλίου στο Μουσείο Rodin του Παρισιού. Η έκθεση παρουσιάζει 50 έργα, γλυπτά, φωτογραφίες και σχέδια από τη διάσημη σειρά του «Χορευτικές Κινήσεις» που δεν εκτέθηκαν ποτέ κατά τη διάρκεια της ζωής του γλύπτη.

Η σχέση του με μεγάλες προσωπικότητες του χορού όπως η Ισιδώρα Ντάνκαν και η Λόι Φούλλερ τον οδηγεί να συνδέσει χορό και τη γλυπτική με την κοινή εξερεύνηση των δυνατοτήτων του ανθρώπινου σώματος. Ο Ροντέν ενδιαφερόταν για τον χορό σε όλες του τις μορφές, είτε επρόκειτο για παραδοσιακούς ή ανατολικούς λαϊκούς χορούς, μοντέρνους, καμπαρέ, ή ακόμη και πρακτικές χορού της αρχαιότητας.

Κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Έκθεσης το 1900 στο Παρίσι, ο Ροντέν ανακάλυψε τους καμποτζιανούς χορευτές και είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «κουβαλούν μαζί τους την ομορφιά του κόσμου». Άλλωστε, η έκφραση της ζωής μέσα από το σώμα, η μετάφραση της ζωτικής τους ενέργεια, η ισορροπία τους και η δύναμή τους, βρίσκεται στον πυρήνα του έργου του Ροντέν.

Η έκθεση διαρκεί μέχρι τις 22 Ιουλίου 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version