Φίλιππο Νασέτι: Διαστημόπλοια μέσω AI σε έργα Μπος και Καραβάτζο

Array

Ο Ιταλός αρχιτέκτονας και ντιζάινερ Φίλιππο Νασέτι πειραματίζεται με τη Midjourney, μια πρόσφατη τεχνητή νοημοσύνη και παρουσίασε μια σειρά έργων, δημιουργημένων από AI, στην οποία διαστημόπλοια έχουν ενσωματωθεί σε πίνακες διάσημων ζωγράφων, συμπεριλαμβανομένων των Ιερώνυμου Μπος, Καναλέτο και Καραβάτζο.

Το αποτέλεσμα των πειραματισμών του Νασέτι  είναι μια συλλογή σχεδόν σαν επιστημονικής φαντασίας ερμηνειών των κόσμων που ζωγράφισαν οι μαιτρ. «Δεν έχουν απλώς ζωγραφιστεί στο ύφος αυτών των καλλιτεχνών αλλά και έχουν σχεδιαστεί στο ύφος τους» εξηγεί ο αρχιτέκτονας και ντιζάινερ: ένας Καναλέτο με εξαιρετικά λεπτομερή σκάφη να πετούν πάνω από μια ομιχλώδη λιμνοθάλασσα της Βενετίας, ένας σκοτεινός και δραματικός Γκόγια με ένα αεροσκάφος γεμάτο κόσμο, ένας αποδομημένος φουτουριστικός πίνακας του Μποτσόνι, ένας Τέρνερ όπου τα αντικείμενα μπερδεύονται με τους ταραγμένους ουρανούς, ένα σχέδιο του Πιρανέζι με αερόπλοια.

«Πέρα από αυτή τη συλλογή έργων, πιστεύω ότι πιθανόν αυτό να είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο για concept design» σχολιάζει ο Νασέτι . «Ανοίγει πολύ νέα τοπία για εξερεύνηση στην τέχνη και το ντιζάιν ενώ αμφισβητεί πολλές παραδεδεγμένες ιδέες όπως την αντίληψή μας για το τι σημαίνει “δημιουργός” και για τα δικαιώματα, για τη σχέση μεταξύ της σύλληψης της ιδέας και την ανάπτυξή της και για τον ρόλο της τεχνικής. Αποφάσισα να παράγω αυτές τις εικόνες για να συζητήσω τους εν εξελίξει μετασχηματισμούς και τους καινούργιους ορίζοντες» προσθέτει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος