Τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στη Eurovision (video)

Τα φώτα στη φετινή Eurovision έπεσαν πάνω στη ροκ μπάντα των νικητών. Η κάμερα κάποια στιγμή έδειξε μια σκηνή όπου φαίνεται σαν ο Ιταλός τραγουδιστής να κάνει χρήση ουσιών. Ο ίδιος το αρνήθηκε κατηγορηματικά… Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς το διπλό “μηδέν” στη βαθμολογία του Ηνωμένου Βασιλείου, από επιτροπή και κοινό. Ο Βρετανός τραγουδιστής υποδέχθηκε την ανακοίνωση με φλεγματικό χιούμορ και… πανηγυρισμούς, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν.

Οι νικητές του φετινού διαγωνισμού της Eurovision, οι Maneskin, έκαναν πριν από λίγα χρόνια τα πρώτα τους μουσικά βήματα στη Via Del Corso της Ρώμης. Οι παθιασμένοι 20άρηδες έδιναν τότε μάχη για το σημείο αυτό με άλλους καλλιτέχνες, και έπρεπε να αντιμετωπίζουν και την αστυνομία που τους έστελναν οι γείτονες…

Από το γυμνάσιο μαζί οι τέσσερις φίλοι και από το 2017 κερδίζουν το ένα στοίχημα μετά το άλλο. Χάρη στην απήχηση στους νέους, ο πρώτος δίσκος έγινε πλατινένιος σε χρόνο ρεκόρ… Λέγεται ότι πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του μουσικού διαγωνισμού της Eurovision στάθηκε το Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο. Από εκεί πήρε φέτος τη σκυτάλη η ροκ μπάντα, με ένα ιταλικό ροκ τραγούδι για τη διαφορετικότητα του ατόμου…

Μιλώντας στην ΕΡΤ και στον Άγι Μενούτη, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να έρθουν στην Ελλάδα…

“Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους μας στην Ελλάδα που μας υποστηρίζουν και ελπίζουμε να απολαμβάνετε τη μουσική μας όπως και να`ρθουμε και να παίξουμε στην πόλη σας το συντομότερο δυνατό!” είπαν χαρακτηριστικά.

Στις αντιδράσεις που προκάλεσε η εικόνα όπου ο τραγουδιστής φαίνεται σα να κάνει χρήση ουσιών, η EBU απάντησε ότι ο Νταμιάνο Nταβίντ θα υποβληθεί σε σχετικό τεστ και ο ίδιος τόνισε:”Δεν κάνω χρήση ναρκωτικών. Σας παρακαλώ παιδιά…. Σας παρακαλώ, μην το λέτε αυτό… Όχι κοκαΐνη. Σας παρακαλώ”.

Εκτός από τους νικητές… αυτό που έκλεψε την παράσταση ήταν η ίδια η διοργάνωση… του Ρότερνταμ. Το σόου φαντασμαγορικό, με θεατές, υπό αυστηρά υγειονομικά μέτρα που θύμιζαν σε όλους αυτό που ήθελαν να ξεχάσουν.

Αλλά και ένα πρόσωπο που με συμπάθεια καταγράφεται ως ο ηττημένος της βραδιάς. Ο Βρετανός James Newman, που μετά το μηδέν από τις κριτικές επιτροπές και το κοινό, αποδέχτηκε την ήττα του με χιούμορ. Σηκώθηκε όρθιος και πανηγύρισε, ξεσηκώνοντας στην κυριολεξία όλους όσοι έζησαν από κοντά τον διαγωνισμό της Eurovision.

Ρεπορτάζ: Άγις Μενούτης

Επιμέλεια: Ρένα Δημητρίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος