Εγκαίνια έκθεσης για τα έξι χρόνια του Μουσείου της Ακρόπολης

Το Μουσείο της Ακρόπολης γίνεται, σήμερα Σάββατο 20 Ιουνίου, έξι χρόνων και γιορτάζει τα γενέθλιά του με τα εγκαίνια μιας ξεχωριστής έκθεσης, που έχει τίτλο “Σαμοθράκη: Τα μυστήρια των μεγάλων θεών”.

Η έκθεση αυτή, που γίνεται σε συνεργασία με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Ροδόπης και Έβρου, και με τη συνδρομή του ειδικού στις αρχαιότητες της Σαμοθράκης, Δημήτρη Μάτσα, είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 9 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα.

Σημαντικά  έργα από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σαμοθράκης, πολλά από τα οποία βγαίνουν από το νησί για πρώτη φορά, “ταξίδεψαν” στην Αθήνα, και θα περιμένουν τους επισκέπτες να τα θαυμάσουν από κοντά έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, φιλοξενούνται συνολικά 252 εκθέματα από τη θέση Μικρό Βουνί (αρχιτεκτονικά μέλη, γλυπτά, αγγεία, ειδώλια, επιγραφές, μικροτεχνία), που συγκροτήθηκαν σε ομάδες με κριτήριο τη σχέση τους με τα κτίσματα του ιερού.

Σήμερα, λοιπόν ημέρα των γενεθλίων του, οι εκθεσιακοί χώροι και το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης είναι ανοιχτά από το πρωί ώς τις 12 τα μεσάνυχτα και η είσοδος είναι μειωμένη (3 ευρώ) για όλους.

Παράλληλα, στις 9 το βράδυ, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων δίνουν μια μοναδική συναυλία στο προαύλιο του Μουσείου, που αποπνέει “Αρωμα Παλιάς Αθήνας”, με μελωδίες του Μεσοπολέμου, του κινηματογράφου και της ελληνικής οπερέτας.

Επιπλέον, την Κυριακή 21 Ιουνίου, στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με ανακοινώσεις από τις πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες στη Σαμοθράκη.

Ο διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης και καθηγητής Αρχαιολογίας, Δημήτρης Παντερμαλής, μίλησε στην εκπομπή  του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας “Κάτι που μας αφορά”, με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης και τον εορτασμό των 6 χρόνων του Μουσείου…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος