ertnews.gr

«Αστέρας»: Ένας κινηματογράφος 97 ετών !!!

Ο κινηματογράφος «Αστέρας» άρχισε τη λειτουργία του το 1925, όταν η πόλη της Νέας Ιωνίας Αττικής «μετρούσε» δύο χρόνια από την επίσημη ίδρυσή της και τρία από τότε που δέχτηκε τους Μικρασιάτες πρόσφυγες
14/11 23:30
«Αστέρας»: Ένας κινηματογράφος 97 ετών !!!

Είναι ο μόνος σήμερα σωζόμενος κινηματογράφος της Ν. Ιωνίας Αττικής. Άρχισε τη λειτουργία του το 1925, όταν η πόλη «μετρούσε» δύο χρόνια από την επίσημη ίδρυσή της και τρία από τότε που δέχτηκε τους Μικρασιάτες πρόσφυγες.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Νέας Ιωνίας: «Έχει συνδεθεί με την ιστορία της πόλης, αφού ο χώρος του φιλοξένησε κατά καιρούς, συγκεντρώσεις οργανώσεων, πολιτιστικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις κ.λ.π. Μαζί με τον άλλο χειμερινό κινηματογράφο, τον Κρόνο” στις δεκαετίες του ’30 και ’40 υπήρξε χώρος επικοινωνίας κι επαφής όλων των Ιωνιωτών.

Το 1995 αγοράσθηκε από το Δήμο με σκοπό να αναπαλαιωθεί και να λειτουργήσει ως κινηματογράφος υψηλών προδιαγραφών και χώρος συνεδρίων κ.λ.π. Το 1985 είχε ενοικιασθεί και λειτουργούσε ως Δημοτικός Κινηματογράφος. To 2005 ανακαινίστηκε και σήμερα λειτουργεί υπό ιδιωτικό φορέα. Διεύθυνση: Ασκληπιού 4 (όπισθεν ΟΤΕ), Ν. Ιωνία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version