Απόκριες στην Αθήνα – Δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στην πόλη

Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων, θα ολοκληρωθεί με το παραδοσιακό γλέντι της Καθαράς Δευτέρας στον λόφο του Φιλοπάππου

Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και από άκρη σε άκρη κάθε πόλης γίνονται δεκάδες αποκριάτικές εκδηλώσεις. Στην πρωτεύουσα κέφι, μουσική και χορός περιμένουν τους Αθηναίους και τις Αθηναίες. Ολοήμερο πάρτι και συναυλίες στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων καρναβαλικές διαδρομές και μουσικές στο Πεδίον του ‘Αρεως, στην Πλάκα, στον περιφερειακό του Φιλοπάππου, στην πλατεία Μοναστηρακίου, στην Λαμπρινή, στην Πανόρμου, στον Βοτανικό και στα Πατήσια, αποκριάτικες δράσεις για παιδιά στην πλατεία Αγ. Θωμά στο Γουδή, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στο Κέντρο Τεχνών δήμου Αθηναίων, στο Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος και στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων, πάρτι στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, θα απολαύσουν όλοι όσοι γιορτάσουν στην Αθήνα -μικροί και μεγάλοι-το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς.

Το πλούσιο πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων, που θα ολοκληρωθεί στις 27 Φεβρουαρίου με το παραδοσιακό γλέντι της Καθαράς Δευτέρας στον λόφο του Φιλοπάππου, επιμελήθηκαν οι πολιτιστικοί φορείς του δήμου Αθηναίων, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) και η Τεχνόπολη, με τη συνεργασία του ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης Αθήνα 9.84 και του This is Athens.

Την Κυριακή της Αποκριάς, στις 26 Φεβρουαρίου, από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 23:00 το βράδυ, κορυφαίοι συλλέκτες και Djs της πόλης, περιμένουν τους επισκέπτες στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης για να τους διασκεδάσουν με αυθεντική ντίσκο μουσική, με πρωτοβουλία του This is Athens. Οι δισκοθήκες ανοίγουν και γεμίζουν την Αγορά με τις καλύτερες μουσικές στιγμές των θρυλικών club των early ‘70s.

Απόκριες στην Αθήνα – Δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στην πόλη

Καθαρά Δευτέρα στον Λόφο Φιλοπάππου

Η μεγάλη γιορτή του καρναβαλιού στην πόλη κορυφώνεται την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, παραδοσιακά στον Λόφο του Φιλοπάππου. Θα πετάξουμε ψηλά τον χαρταετό και θα γιορτάσουμε τα Κούλουμα σε ένα αυθεντικό λαϊκό γλέντι με την τραγουδίστρια Γωγώ Τσαμπά.

Τα παιδιά και οι γονείς έχουν και αυτά πολλές επιλογές. Το πρωί της Κυριακής στο Ζάππειο διοργανώνεται αποκριάτικο εργαστήρι για παιδιά ηλικίας από 6 έως 10 ετών με τίτλο «Καπέλα και αξεσουάρ από τη δεκαετία του 1920». Παράλληλα η
η  Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων θα παίζει μουσική και γνωστά αποκριάτια τραγούδια ενώ χορός, ξυλοπόδαροι, μπαλονοκατασκεύες, face painting, καλλιτέχνες τσίρκου, ομαδικά παιχνίδια, παντομίμα, μασκότ και ορισμένες από τις εκπλήξεις.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος