Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου αποκλειστικά στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Μην χάσετε, τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου το αφιέρωμα του Δεύτερου στον «δικό μας» Μάνο Ελευθερίου.

Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 θα μεταδώσει αποκλειστικά για τους ακροατές του αποσπάσματα από την υπό έκδοση αυτοβιογραφία του «Μαλαματένια Λόγια» όπως τα διαβάζουν ο Γιώργος Ανδρέου, ο Χρήστος Θηβαίος, η Νένα Μεντή, ο Μανώλης Μητσιάς, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Γιώργος Νταλάρας και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 25 Φεβρουαρίου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Πρόκειται για την αυτοβιογραφική αφήγηση του Μάνου Ελευθερίου στους Σπύρο Αραβανή και Ηρακλή Οικονόμου, όπως προέκυψε από την τρίχρονη συστηματική συνάντησή τους τα κυριακάτικα πρωινά στο σπίτι του Μάνου Ελευθερίου.

Τα αποσπάσματα θα μεταδίδονται στο «και μισή» κάθε ώρας στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του Δεύτεορυ.

Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου αποκλειστικά στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Στη μία το μεσημέρι, στην εκπομπή του Μιχάλη Γελασάκη «Αδέσποτες Νότες» φιλοξενούνται οι επιμελητές της έκδοσης Σπύρος Αραβανής και Ηρακλής Οικονόμου.

Στις 5 το απόγευμα στην εκπομπή του Κώστα Θωμαΐδη «Πλανόδιες Μουσικές», ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου μιλάει για τον «Νοητό Λύκο» (τόσο το ποιητικό κείμενο του Ελευθερίου όσο και το μουσικοθεατρικό έργο), για τις μνήμες του από τον Μάνο Ελευθερίου και τη σχέση τους που οδήγησε στη σύνθεση του «Νοητού Λύκου», του τελευταίου ολοκληρωμένου έργου του Ελευθερίου που μελοποιήθηκε.

Στις 8 το βράδυ θα ακούσουμε το έργο του Μάνου Ελευθερίου «Ο γέρος χορευτής». Μία πρώτη μορφή του κειμένου είχε διαβάσει ο Μάνος Ελευθερίου στο Φεστιβάλ Φιλίππων Καβάλας τον Ιούλιο του 2009. Εδώ, ο ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Αϊβαλής παρουσιάζει αποσπάσματά του σε θεατρική απόδοση.

Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου αποκλειστικά στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Στην εκπομπή ακούγεται ο Μάνος Ελευθερίου στο ποίημά του «Και σε θυμάμαι ντυμένος Άμλετ» από τη συλλογή «Το νεκρό καφενείο», καθώς και στα «Θεατρικά προγράμματα» με μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ακούγονται επίσης τα τραγούδια «Εν Ερμουπόλει» με τον Γιώργο Νταλάρα σε μουσική Μιχάλη Τερζή, «Μεταξουργείο» με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τη «Σπείρα-Σπείρα» σε μουσική Κώστα Λειβαδά, «Αυτές οι ξένες αγκαλιές» με τη Θεοδώρα Μπάκα σε μουσική Ηλία Ανδριόπουλου, «Όταν θα κοιτάζω εσένα» με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Κώστα Μακεδόνα σε μουσική Διονύση Τσακνή. Τα εμβόλιμα μουσικά ιντερμέδια προέρχονται από μουσική που έγραψε ο Νίνο Ρότα για ταινίες του Φεντερίκο Φελίνι.

Παραγωγή: Μάρα Καλούδη, Σιδερής Πρίντεζης

Και φυσικά κερδίστε αντίτυπα του βιβλίου μέσα από τη σελίδα facebook και Instagram του Δεύτερου!

_______________________________
Info

«Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου» – Προδημοσίευση της αυτοβιογραφίας του Μάνου Ελευθερίου που κυκλοφορεί στις 25 Φεβρουαρίου.
Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://webradio.ert.gr/programma-deftero/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος