ΠΟΕΔΗΝ: Στοιχεία για προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των Νοσοκομείων

Αναλυτικά στοιχεία για νοσοκομεία της Ηπείρου, της Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας, της Πελοποννήσου, της Θράκης, της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης και των νησιών, συγκέντρωσε και δημοσιοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ, ειδικά για προβλήματα που προέρχονται από υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση.

Αναλυτικά τα στοιχεία για κάθε περιοχή μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Στο εισαγωγικό της σημείωμα η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει τα εξής: “Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αργοπεθαίνει. Στις Κυβερνητικές εξαγγελίες του αέρα, απαντούμε με συγκεκριμένα στοιχεία από τα οποία προκύπτει η επερχόμενη διάλυση.

Θυσιάζονται άνθρωποι στο βωμό της επίτευξης των Δημοσιονομικών στόχων. Παραμένουν κλειστές 220 έτοιμες Κλίνες ΜΕΘ, τα Χειρουργικά τραπέζια των Νοσοκομείων κλείνουν το ένα μετά το άλλο, εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού και χειρουργικών υλικών. Οι λίστες αναμονής στα χειρουργεία ξεπέρασαν το ένα έτος (ο θάνατός σου η ζωή μου!!!).

Λειτουργούν Κλινικές χωρίς ειδικευμένους Ιατρούς απόγευμα – νύχτα. Σε πολλά Νοσοκομεία παρέχεται Νοσηλευτική φροντίδα από μία Νοσηλεύτρια σε δύο κλινικές (απόγευμα και νύκτα).

Επί των ημερών του κου Τσίπρα το προσωπικό στο ΕΣΥ λιγόστεψε κατά 4.000.
Άλλοι 7.000 έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης σε σχετική έρευνα που πραγματοποιήσαμε και προτίθενται την επόμενη διετία (εντός του τρέχοντος προγράμματος Δημοσιονομικής προσαρμογής) να ασκήσουν το δικαίωμα.

Τα Νοσοκομεία, εφέτος θα λάβουν 350 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι. Εμφανίζουν σημαντικές ελλείψεις υλικών και φαρμάκων.

Οι πολίτες πληρώνουν μια ζωή το ΕΣΥ, με φόρους και τσουχτερές εισφορές, το χρειάζονται ελάχιστες φορές για την αντιμετώπιση σοβαρού προβλήματος Υγείας και όμως δεν είναι σε θέση το Σύστημα να εξαντλήσει τις πιθανότητες να γίνουν καλά. Φτάνουν πια οι ανθρωποθυσίες για την επιτυχία των μνημονίων και την διατήρηση της καρέκλας της κυβερνητικής εξουσίας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος