Β. Κορκίδης: Είναι θετικά τα νέα μέτρα και μία ελπίδα να συνεχίσουμε να προσπαθούμε (audio)

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, συζήτησε τα νέα μέτρα στήριξης ύψους 2.5 δισ. που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

«Είναι θετικά τα νέα μέτρα και μία ελπίδα να συνεχίσουμε να προσπαθούμε», ανάφερε ο κ. Κορκίδης στη συνέντευξή του. «Θεωρούμε ότι τα 2,5 δισ. είναι πολλά για το μέγεθος και την κατάσταση της οικονομίας, όμως είναι λίγα για το λογαριασμό και τις απώλειες των εργαζομένων», συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η έγκαιρη λήψη και η σωστή αξιοποίηση των μέτρων έχουν αποτέλεσμα. «Δεν θα επιτρέψουν τα μέτρα αυτά να “φουσκώσουν” τις υποχρεώσεις μας και να γίνουν τσουνάμι», είπε χαρακτηριστικά.

Τα «λουκέτα» που μπήκαν σε επιχειρήσει, όπως και οι απολύσεις προκαλούν έντονη ανησυχία. «Θεωρώ ότι τα μέτρα αυτά δεν θα είναι τα τελευταία. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρχει μία συνέχεια και ότι θα υπάρχουν βήματα στήριξης την επόμενη μέρα, που θα διαρκέσουν όλο το 2021», ανέφερε ο κ. Κορκίδης.

Φαίνεται πως η ελληνική οικονομία άντεξε την πίεση το 2020 ανταποδίδει σε αυτούς που τη στήριξαν, εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Μάλιστα εκτίμησε ότι τα ταμεία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα αλληλο-τροφοδοτούνται στο τέλος Μαΐου.

Όσον αφορά το άνοιγμα της αγοράς τον Απρίλιο αναμένεται να ανοίξει, ενώ στόχος είναι να μη ξανακλείσει.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος