Στην Αίγυπτο ο Χρ. Σταϊκούρας για τη Διάσκεψη των Η.Ε. για «πράσινη» οικονομία και κλιματική αλλαγή

Στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στην προώθηση της «πράσινης» και αειφόρου οικονομικής πολιτικής, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να περιοριστεί το οικολογικό αποτύπωμα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, είναι αφιερωμένες οι αυριανές εργασίες της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή COP27 στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, στις οποίες θα συμμετάσχει και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο κ. Σταϊκούρας θα έχει διμερή συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, κ. Mohamed Maait. Ενώ θα λάβει μέρος στην κλειστή συνάντηση της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, κατά την οποία θα συζητηθούν:

*Ο ρόλος των Υπουργείων Οικονομικών στην επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας των Παρισίων για το Κλίμα και η σημασία ενσωμάτωσης της κλιματικής διάστασης στη χάραξη της οικονομικών, δημοσιονομικών και χρηματοοικονομικών πολιτικών και:

*Ο σχεδιασμός της οικονομικής πολιτικής και ο συντονισμός δράσεων για την κινητοποίηση χρηματοοικονομικών ροών υπέρ της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και τις αναπόφευκτες συνέπειές της.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν επίσης οι επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας κ. David Malpass και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κα. Kristalina Georgieva.

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος