Σε θετική τροχιά ο τζίρος σε καταλύματα και εστίαση τον Αύγουστο

Array

Αύξηση 24,3% σημείωσε τον Αύγουστο 2022 ο τζίρος των επιχειρήσεων στους κλάδους των καταλυμάτων και των υπηρεσιών εστίασης, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Ο κύκλος εργασιών τους ανήλθε σε 1,9 δισ. ευρώ, έναντι 1,5 δισ. ευρώ που ήταν τον Αύγουστο του 2021.

Για τις επιχειρήσεις των περιφερειακών ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών το 2021 μεγαλύτερη από 1%, η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών παρατηρήθηκε στην περιφερειακή ενότητα Κω (46,4%) και η μικρότερη (2,2%) καταγράφηκε στην περιφερειακή ενότητα Λασιθίου.

Επιμέρους στις επιχειρήσεις καταλυμάτων – με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων- ο τζίρος τον Αύγουστο αυξήθηκε κατά περίπου 336,2 εκατ. ευρώ ή 25,6%. Ανήλθε σε 1,65 δισ. ευρώ, έναντι 1,3 δισ. ευρώ τον Αύγουστο 2021.

Ενώ, για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των υπηρεσιών εστίασης, με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων και για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον ίδιο μήνα ανήλθε σε 248.386.359 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 16% σε σχέση με τον Αύγουστο 2021, όπου είχε ανέλθει σε 214.060.495 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος