ertnews.gr

Σε συζήτηση του ΔΝΤ για τις πράσινες επενδύσεις ο Χρ. Σταϊκούρας – Επαφές και με επενδυτικούς ομίλους

11/10 14:45
Σε συζήτηση του ΔΝΤ για τις πράσινες επενδύσεις ο Χρ. Σταϊκούρας – Επαφές και με επενδυτικούς ομίλους

(AP Photo/Michael Probst, File)

Η κλιματική μετάβαση και οι πράσινες επενδύσεις στις ανεπτυγμένες οικονομίες της Ευρώπης, θα αποτελέσουν το αντικείμενο της συζήτησης που θα έχει, η διοίκηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με Ευρωπαίους αξιωματούχους, στην οποία θα συμμετάσχει (μέσω τηλεδιάσκεψης) και ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία πραγματοποιείται από σήμερα και συνεχίζεται εντός τη εβδομάδας.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας θα πραγματοποιήσει διακριτές διαδικτυακές συναντήσεις με επενδυτικούς και τραπεζικούς ομίλους, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η Nomura, η Société Générale, η HSBC και η Commerzbank.

Ο υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει και στις εργασίες της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, της οποίας η Ελλάδα είναι τακτικό μέλος την τελευταία διετία. Στόχος της Συμμαχίας είναι η προώθηση ισχυρών συλλογικών δράσεων σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της.

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version