Ρεκόρ εμπορίου χρυσού στη Ρωσία

Τον περασμένο Μάρτιο, η Μόσχα κατάργησε το 20% του ΦΠΑ στις συναλλαγές φυσικού χρυσού για τους ιδιώτες

Μόσχα: Ένας μεγάλος αριθμός ράβδων χρυσού αγοράστηκαν στη Ρωσία το 2022, αφού η μείωση των φόρων στα πολύτιμα μέταλλα ενθάρρυνε τους ανθρώπους να αγοράζουν χρυσό και να τον αποθηκεύουν, δήλωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Μόσχα κατάργησε το 20% του ΦΠΑ στις συναλλαγές φυσικού χρυσού για τους ιδιώτες για να τους απεξαρτήσει από το δολάριο ΗΠΑ ως σταθερό νόμισμα για τα αποθέματα και επίσης απάλλαξε τους ιδιώτες από τον ΦΠΑ στις πωλήσεις χρυσού, ενισχύοντας περαιτέρω τη ζήτηση για χρυσό σύμφωνα με το Reuters.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, οι Ρώσοι αγόρασαν περισσότερους από 50 τόνους ράβδων χρυσού, 10 φορές περισσότερους από πέρυσι, και οι ράβδοι του ενός κιλού ήταν οι πιο περιζήτητες. Το Reuters αναφέρει ότι τα στοιχεία αυτά καλύπτουν μόνο την περίοδο έως τα τέλη Νοεμβρίου του περασμένου έτους.

Η τράπεζα VTB Bank, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στο κράτος, δήλωσε ότι πούλησε 33,8 τόνους ράβδων χρυσού πέρυσι και ότι οι πελάτες της κατέχουν χρυσό αξίας 50 δισεκατομμυρίων ρουβλίων, δηλαδή 711 εκατομμυρίων ευρώ.

«Ο χρυσός ήταν μια εξαιρετική προστατευτική χρηματοοικονομική λύση πέρυσι. Οι αγοραστές μετέφεραν τα κεφάλαιά τους σε χρυσό, προκειμένου να διαφοροποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να αποκομίσουν κέρδη μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο Γιεβγκένι Μπερεσνιέφ από την VTB Bank, ανέφερε το Tanjug.

Πηγή: politika.rs

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος