Επιδότηση καυσίμων: Πότε αναμένεται η λειτουργία της πλατφόρμας – Σε άνοδο και πάλι οι τιμές

Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται και πάλι η διεθνής τιμή του πετρελαίου, ξεπερνώντας τα 110 δολάρια το βαρέλι. Το αργότερο μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχει υλοποιηθεί η πλατφόρμα και θα εφαρμοστεί η κυβερνητική στήριξη για την επιδότηση στη βενζίνη, στα καύσιμα και στο πετρέλαιο κίνησης, είπε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Στο διάστημα που ακολουθεί, όπως ήδη ανακοινώθηκε:

  • Αυξάνεται σημαντικά η επιδότηση ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, συνεχίζεται η επιδότηση φυσικού αερίου και δίνεται έκτακτη επιδότηση ρεύματος σε μια σειρά επιχειρήσεων, κυρίως σε μικρές επιχειρήσεις.
  • Χορηγείται -πριν από το Πάσχα- έκτακτη ενίσχυση στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.
  • Επιδοτείται η κατανάλωση καυσίμων για τα φυσικά πρόσωπα και μειώνεται η τιμή του πετρελαίου κίνησης σε μια περίμετρο που φτάνει μέχρι τα 30.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα.
  • Αυξάνεται η περίοδος αποπληρωμής όλων των επιστρεπτέων προκαταβολών από 60 σε 96 άτοκες δόσεις.
  • Μειώνεται περαιτέρω ο ΕΝΦΙΑ
  • Επιστρέφεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο και μειώνεται ο συντελεστής Φ.Π.Α. από το 13% στο 6% για τα λιπάσματα.

«Τα μέτρα κινούνται στα όρια που επιτάσσει η δημοσιονομική σταθερότητα ώστε να μην διαλυθούν τα δημόσια οικονομικά και μακριά από απλοϊκές προσεγγίσεις που εδράζονται είτε στην άγνοια είτε στην ανευθυνότητα», τόνισε o κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Καμία χώρα, καμία κυβέρνηση, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα. Επιδιώκουμε επίμονα μια ευρωπαϊκή λύση και είναι αυταπόδεικτες οι κερδοσκοπικές τάσεις. Όταν οι αγορές είναι έρμαιο των κερδοσκόπων έρχεται η ώρα της πολιτικής παρέμβασης και δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:

«Από το Σεπτέμβριο εφαρμόστηκαν τα πρώτα μέτρα στήριξης με κόστος 3,7 δισ. ενώ οι επιδοτήσεις αγγίζουν το 1,2 δισ. ευρώ», σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος