ertnews.gr

Η SpaceX εκτοξεύει επιτυχώς το μεγαλύτερο δορυφόρο στο διάστημα

06/03 14:13
Η SpaceX εκτοξεύει επιτυχώς το μεγαλύτερο δορυφόρο στο διάστημα

Η εταιρία SpaceX του Έλον Μασκ έστειλε σήμερα το πρωί, Τρίτη 6 Μαρτίου, το μεγαλύτερο δορυφόρο στο διάστημα ο οποίος έχει μέγεθος όσο ένα λεωφορείο. Πρόκειται για την 50η φορά που η εταιρεία εκτοξεύει πύραυλο τύπου Falcon 9. Ο δορυφόρος 30W-6 κατασκευάστηκε από την ισπανική εταιρία Hispasat και εκτοξεύθηκε από το Complex 40 στο Κέιπ Κανάβεραλ της Φλόριντα.

Μόλις η SpaceX εκτοξεύσει έναν δορυφόρο στο διάστημα, ο πύραυλος προσγειώνεται ξανά στη Γη για να μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί. Αυτή την φορά όμως δεν το έκανε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η SpaceX εκτοξεύει επιτυχώς το μεγαλύτερο δορυφόρο στο διάστημα

Ο Μασκ δήλωσε ότι ο δορυφόρος Hispasat είναι ο “μεγαλύτερος δορυφόρος γεωστατικών που έχουμε πετάξει ποτέ”. Ένας γεωστατικός δορυφόρος περιστρέφεται γύρω από τη Γη, χρειάζεται μια μέρα για να ολοκληρώσει μια τροχιά και συνήθως χρησιμοποιείται για επικοινωνίες όπως η δορυφορική τηλεόραση ή δορυφορικά συστήματα πλοήγησης.

Η SpaceX δήλωσε ότι ο δορυφόρος της Hispasat θα επιτρέψει στην ισπανική εταιρεία να επεκτείνει την ευρυζωνική της προσφορά στην Ευρώπη και τη βορειοδυτική Αφρική.

ΠΗΓΗ: CNBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version