Έπεσαν οι υπογραφές για την επένδυση της JP Morgan στην ελληνική Viva Wallet

Στα 2 δισ. δολ. ανήλθε η αποτίμηση της Viva Wallet κατόπιν της συμφωνίας εξαγοράς του (περίπου) 49% της ελληνικής εταιρείας από την αμερικάνικη JPMorgan. Η επένδυση του αμερικανικού κολοσσού στην fintech πληρωμών που βασίζεται σε cloud και η οποία δραστηριοποιείται σε 23 ακόμα χώρες, θα ξεπεράσει το 1,15 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένης αύξησης κεφαλαίου στη Viva Wallet, ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ. Το πλειοψηφικό ποσοστό των ιδρυτών της, Χάρη Καρώνη και Μάκη Ανύπα (περίπου 51%), παραμένει ως έχει, το ίδιο και το management της εταιρείας, που θα συνεχίσει να ασκείται από τα δύο στελέχη.

Στόχος της JPMorgan είναι να ενισχύσει την παρουσία της σε περισσότερες χώρες και σε αυτές που ήδη δραστηριοποιείται, βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου, που έχουν καταρτίσει οι ιδρυτές της ελληνικής εταιρείας.

Δηλώσεις στελεχών μετά την υπογραφή της συμφωνίας:

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τη στρατηγική μας επένδυση στη Viva Wallet προκειμένου να υποστηρίξουμε το όραμά της, να ενδυναμώσουμε τη νέα ανάπτυξη και την καινοτομία στις πληρωμές με στόχο τις ευρωπαϊκές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (SMBs) και πελάτες τους εμπόρους της μεσαίας αγοράς» δήλωσε ο Τάκης Γεωργακόπουλος, Global Head of JP. Morgan Payments. «Το ευρωπαϊκό τοπίο πληρωμών είναι κατακερματισμένο αλλά μεγάλο ως προς τις ευκαιρίες, με περισσότερους από 17 εκατομμύρια εμπόρους έτοιμους να εφαρμόσουν επεκτάσιμες λύσεις πληρωμών και αυτός είναι ένας τομέας όπου εστιάζει η JP Morgan Payments για την ανάπτυξή της στο μέλλον». «Η στρατηγική επένδυση της JP Morgan στη Viva Wallet σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη μας στην τεχνολογία και την ομάδα της που ήδη προσφέρει ολιστική υπηρεσία στους εμπόρους σε όλη την Ευρώπη» δήλωσε επίσης ο Max Neukirchen, Global Head of Payments &Commerce Solutions, JP Morgan.

«Αποστολή της Viva Wallet είναι να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις πληρώνουν και πληρώνονται στην Ευρώπη με τεχνολογία αιχμής, πρωτοφανή ευελιξία και γνώση σε βάθος του ευρωπαϊκού τοπίου πληρωμών”, δήλωσε ο κ. Καρώνης, διευθύνων σύμβουλος (και συνιδρυτής όπως προαναφέραμε) της Viva Wallet. “Αυτή η στρατηγική επένδυση από την JP Morgan θα μας επιτρέψει να ολοκληρώσουμε το όραμά μας για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών πληρωμών και συναλλαγών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη” πρόσθεσε ο ίδιος. Η JPMorgan θα αποκτήσει τα μερίδια που κατέχουν στη Viva τρία funds: το Hedosophia, το family office της οικογένειας Μαριάννα Λάτση και η Deca. Η συμφωνία για να ολοκληρωθεί χρειάζεται την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Το προφίλ της ελληνικής εταιρείας

Η Viva Wallet απέκτησε επίσημα την τραπεζική άδεια της Praxia Bank τον Αύγουστο του 2020. Είναι η πρώτη ευρωπαϊκή Neobank που διαθέτει εξολοκλήρου υποδομή στο Microsoft Azure cloud με υποκαταστήματα σε 23 χώρες στην Ευρώπη με πάνω από 600 υπαλλήλους. Παρέχει υπηρεσίες σε 19 διαφορετικές γλώσσες και πληρωμές σε 10 νομίσματα. Αποτελεί επίσημο μέλος της Visa και της MasterCard για υπηρεσίες acquiring και issuing. Παρέχει σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών υπηρεσίες αποδοχής πληρωμών μέσω της καινοτόμου εφαρμογής Viva Wallet POS, των add-on Google Play συσκευών και μέσω του εξελιγμένου payment gateway σε online καταστήματα. Επίσης, προσφέρει επαγγελματικούς λογαριασμούς με τοπικό IBAN και επαγγελματική χρεωστική κάρτα Mastercard.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Δημητρούλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος