Συμμετοχή του Χρ. Σταϊκούρα στη Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας

Στην Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία ξεκίνησε σήμερα, θα συμμετάσχει αυτή την εβδομάδα μέσω τηλεδιάσκεψης, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, ο κ. Σταικούρας θα λάβει μέρος αύριο, Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου, στις εργασίες της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, της οποίας η Ελλάδα είναι τακτικό μέλος την τελευταία τριετία.

Στόχος της Συμμαχίας είναι η προώθηση ισχυρών συλλογικών δράσεων σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της, κάτι που καθίσταται ακόμη πιο επίκαιρο λόγω της τρέχουσας κατάστασης.

Επιπρόσθετα, ο κ. Σταϊκούρας θα συμμετάσχει, τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου, στην Ολομέλεια του IMFC (International Monetary and Financial Committee), καθώς και στην Υπουργική Σύνοδο της Διεθνούς Ομάδας Χρηματοοικονομικής Δράσης (FATF) που ως στόχο έχει τη διαμόρφωση των στρατηγικών κατευθύνσεων του Οργανισμού για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος