«Έκρηξη» στις ενάρξεις επιχειρήσεων

Η σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα, οδήγησε στην ενίσχυση του «επιχειρείν» όπως προκύπτει από τα στοιχεία για τις εγγραφές νέων επιχειρήσεων στην χώρα μας.

Το β΄ τρίμηνο εφέτος, οι εγγραφές ανήλθαν σε 26.370, παρουσιάζοντας αύξηση 71% σε σχέση με το β΄ τρίμηνο 2020 που είχαν ανέλθει σε 15.419. Οριακή μείωση (0,3%) σημείωσαν οι εγγραφές σε σχέση με το α΄  τρίμηνο 2021, κατά το οποίο είχαν ανέλθει σε 26.441.

Για τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Στατιστικού Μητρώου Επιχειρήσεων έτους αναφοράς 2018, η μεγαλύτερη αύξηση στο πλήθος των εγγραφών νέων επιχειρήσεων, το β΄ τρίμηνο 2021 σε σχέση με το β΄ τρίμηνο 2020, καταγράφηκε στον τομέα «Μεταφορά και Αποθήκευση» (95,8%) και στον τομέα «Ενημέρωση και Επικοινωνία» (87,5%), ενώ η αντίστοιχη μικρότερη αύξηση καταγράφηκε στον τομέα «Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης» (46,3%) και στον τομέα «Μεταποίηση» (48,1%).

Οι πτωχεύσεις επιχειρήσεων, για το σύνολο των τομέων της οικονομίας, τόσο το β΄ τρίμηνο 2021 όσο και το β΄ τρίμηνο του 2020 ανήλθαν σε 4.

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος