ertnews.gr

Χρ. Σταϊκούρας: Στα 2 δισ. ευρώ η κρατική ενίσχυση για το ηλεκτρικό ρεύμα τον Σεπτέμβριο

Τα 2 δισ. ευρώ θα προσεγγίσει η συνολική κρατική ενίσχυση για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος τον Σεπτέμβριο, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας
22/08 15:20
Χρ. Σταϊκούρας: Στα 2 δισ. ευρώ η κρατική ενίσχυση για το ηλεκτρικό ρεύμα τον Σεπτέμβριο

Τα 2 δισ. ευρώ θα προσεγγίσει η συνολική κρατική ενίσχυση, για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος τον Σεπτέμβριο, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Όπως είπε μιλώντας σήμερα στον Realfm 97,8 οι κυβερνητικές ανακοινώσεις θα γίνουν άμεσα.

Η επιδότηση που είχε ανακοινωθεί για τον Αύγουστο ήταν 1,136 δισ. ευρώ, αλλά η εκτόξευση της χονδρεμπορικής τιμής ρεύματος στη χώρα μας (η τιμή της μεγαβατώρας αύριο θα φθάσει τα 616,38 ευρώ, 14,2% υψηλότερα από σήμερα), απαιτεί υψηλότερη κρατική ενίσχυση, προκειμένου οι καταναλωτές να πληρώνουν την κιλοβατώρα γύρω στα 15 λεπτά.

Όσον αφορά στο νέο πακέτο στήριξης που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ, ο κ. Σταικούρας, τόνισε ότι υπάρχουν δεκάδες μέτρα στο τραπέζι, αλλά τι θα υλοποιηθεί θα εξαρτηθεί από τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο, αλλά και τις προτεραιότητες που θα θέσει ο πρωθυπουργός σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ακόμα ο υπουργός Οικονομικών:
-Τόνισε ότι στα ελληνικά νοικοκυριά μπαίνει έξτρα εισόδημα λόγω της μείωσης της ανεργίας, της αύξησης των εισπράξεων από τον τουρισμό, τις συνεχιζόμενες επενδύσεις και την αύξηση κατώτατου μισθού.
-Σημείωσε ότι οι φορολογούμενοι πληρώνουν τους φόρους τους χωρίς να σημειώνεται συρρίκνωση των καταθέσεων.
-Υπογράμμισε ότι την καλή εικόνα της ελληνικής οικονομίας θολώνει ο πληθωρισμός και τα προβλήματα στον τομέα της ενέργειας. Η πολιτεία έχει χτίσει γραμμές άμυνας για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, πρόσθεσε.
-Ξεκαθάρισε ότι το ύψος των παρεμβάσεων θα κριθεί από τρία βασικά οικονομικά μεγέθη που θα δημοσιοποιηθούν στις αρχές του Σεπτεμβρίου: το ύψος της ανάπτυξης για το δεύτερο 3μηνο του 2022, την πορεία των φορολογικών εσόδων για τον Αύγουστο, όπως επίσης και τις εισπράξεις από τον τουρισμό το καθοριστικό δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου.

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version