ertnews.gr

Ο Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας περίπου 4 δισ. δολαρίων

29/04 11:29
Ο Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας περίπου 4 δισ. δολαρίων

(AP Photo/David Zalubowski, File)

Ο Ίλον Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αυτή την εβδομάδα, αξίας περίπου 4 δισ. δολαρίων, λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία για την εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ο Μασκ πούλησε συνολικά 4,4 εκατομμύρια μετοχές της Tesla την Τρίτη και την Τετάρτη (26/4 και 27/4).

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν απότομα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα εξαιτίας των ανησυχιών ότι ο Μασκ θα πουλήσει μέρος της συμμετοχής του στην εταιρεία για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία. Ωστόσο, ο ίδιος έγραψε στο Twitter ότι δεν σχεδιάζει να πουλήσει άλλες μετοχές της Tesla.

Οι μετοχές της Tesla έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 20% από τότε που ο Μασκ αποκάλυψε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι είχε αγοράσει μερίδιο 9,2% στο Twitter.

Την Τρίτη (26/4), η μετοχή σημείωσε πτώση άνω του 12% δημιουργώντας απώλειες 126 δισ. δολάρια. Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι θα δεσμεύσει 21 δισ. δολάρια από τα περιουσιακά του στοιχεία για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της συμφωνίας.

Ο Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με την τρέχουσα περιουσία του να εκτιμάται στα 250 δισ. δολάρια. Έχει επίσης μερίδιο άνω του 40% στην εταιρεία πυραύλων SpaceX, η οποία εκτιμάται ότι αξίζει 100 δισ. δολάρια.

ΠΗΓΗ: BBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version