Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Κορυφώνεται το κύμα ζέστης (video)

Κορυφώνεται το κύμα ζέστης το Σάββατο, υποχωρεί λίγο η θερμοκρασία στα βόρεια την Κυριακή παραμένει σε υψηλά επίπεδα στα κεντρικά και νότια, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Σήμερα το μεσημέρι η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς σε Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Θήβα, Λάρισα, Λιβαδειά. Για ακόμη μια ημέρα το θερμόμετρο έδειξε 39oc στην Κονιτσα. Υψηλές ήταν οι θερμοκρασίες και στο Ιόνιο: Κέρκυρα 40oC, Κεφαλονιά 38oC.

Το Σάββατο προβλέπεται για ακόμη μια ημέρα γενικά αίθριος και ζεστός καιρός. Τις απογευματινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά κατά τόπους τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα το μεσημέρι. Οι άνεμοι ασθενείς και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα από τα ανατολικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγα σύννεφα στα ανατολικά ηπειρωτικά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στα κεντρικά και τα νότια και θα φτάσει κατά τόπους τους 38-41 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως θα σημειώσει μικρή πτώση και δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 36-37 βαθμούς.

Τη Δευτέρα πέφτει λίγο η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, όμως, η πτώση αυτή θα είναι πρόσκαιρη καθώς την Τετάρτη προβλέπεται ότι ο υδράργυρος θα ξαναανέβει στα δυτικά και ως το άλλο Σάββατο το θερμόμετρο θα ξεπερνά τους 40 βαθμούς στα ηπειρωτικά, αποτελώντας το 2ο φετινό κύμα καύσωνα.

Γιαννόπουλος Παναγιώτης Μετεωρολόγος FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος