Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Θυελλώδεις βοριάδες, ασθενείς βροχές, αρκετή ψύχρα

Με ριπές ήδη στα 8 με 9 μποφόρ, οι ισχυρότατοι βοριάδες σαρώνουν το Αιγαίο και καθορίζουν τον καιρό ολόκληρης της χώρας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Φέρνουν στο προσκήνιο πιο φθινοπωρινές θερμοκρασίες, με την πρωινή ψύχρα ειδικά σε ορεινές και βόρειες περιοχές να είναι ιδιαίτερα έντονη.

Πάντως οι βροχές που φέρνει ο βοριάς είναι κατά κανόνα ασθενείς και τοπικού χαρακτήρα εντοπισμένες βασικά στις προσήνεμες περιοχές της νοτιότερης χώρας.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη περιμένουμε λίγες τοπικές νεφώσεις στη χώρα με παροδικές βροχές κυρίως σε Μαγνησία, Εύβοια, τοπικά στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο, έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά και τα νότια τους 25 βαθμούς, έως 23 στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6, πιθανώς στα ανατολικά και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγη παροδική συννεφιά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

Την Πέμπτη δεν θα λείψουν και πάλι κάποιες βροχές κυρίως σε Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη, με παροδικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν στο Αιγαίο στα 8 μποφόρ και θα κρατήσουν τη θερμοκρασία σχετικά χαμηλή.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος