ertnews.gr

Το πέμπτο επεισόδιο της σειράς “Η αράχνη”

22/07 20:31
Το πέμπτο επεισόδιο της σειράς “Η αράχνη”

The Spider/Edderkoppen

Το 5ο επεισόδιο της συγκλονιστικής αστυνομικής σειράς εποχής και μυστήριου, πρώτης τηλεοπτικής προβολής, “Η αράχνη”, προβάλλει η ΕΡΤ2 την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015. Η υπόθεση της “Αράχνης” είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα της εγκληματικής ιστορίας της μεταπολεμικής Δανίας. Η σειρά εξελίσσεται στην Κοπεγχάγη του 1949, όπου το οργανωμένο έγκλημα, οι μαυραγορίτες και η διαφθορά, εξουσιάζουν την πόλη.

Το πέμπτο επεισόδιο της σειράς “Η αράχνη”
The Spider Edderkoppen

Ο κεντρικός ήρωας είναι ο Μπιάρνε Μάσεν, ένας φιλόδοξος νεαρός δημοσιογράφος που σκοπός του είναι να αποκαλύψει την πλεκτάνη της διαφθοράς, η οποία πιστεύει ότι φτάνει μέχρι τα υψηλότερα κοινωνικά και πολιτικά στρώματα. Η ευκαιρία τού δίνεται, όταν τυχαία ανακαλύπτει ότι δύο πτώματα έχουν βρεθεί στην παραλία, δεμένα και χωρίς πρόσωπο και πως η αστυνομία έχει αποκρύψει βασικά στοιχεία της υπόθεσης. Δυστυχώς, ο τακτικός αστυνομικός ανταποκριτής της εφημερίδας, ο Βίσινγκ, μαζί με τον εκδότη Τάουλοβ, δεν τον πιστεύουν και θεωρούν ότι αυτά που τους αναφέρει είναι υπερβολές. Συνεχίζοντας την έρευνα ο Μπιάρνε, γνωρίζει και ερωτεύεται τη μαγευτική Λίσμπετ Γκόρνταν. Στο μεταξύ, μαθαίνει ότι ο αδελφός του Όλεν (πρώην ναζί), επιστρέφει από την Αμερική. Τελικά ο Βίσινγκ πείθεται από τον Μπιάρνε και μαζί ανακαλύπτουν πως στον ιστό της εγκληματικής οργάνωσης, εμπλέκονται μεγαλο-επιχειρηματίες, πολιτικοί, αστυνομία και πρώην αντιστασιακοί.

Επεισόδιο 5ο: Ο Μπιάρνε έχει επιστρέψει στην εφημερίδα χωρίς τον Βίσινγκ, ο οποίος έχει

The Spider Edderkoppen

καταρρεύσει. Συνεχίζει την έρευνά του και ρισκάρει τη σχέση του με τη Λίσμπετ, όταν εμπλέκει τον πατέρα της σ’ αυτή την υπόθεση. Η Λίσμπετ αρχίζει να υποψιάζεται την αλήθεια για τον πατέρα της και είναι σε απόγνωση. Ο Όλεν ετοιμάζει το Τζαζ Κλαμπ του, αλλά τότε όλα καταρρέουν. Ο Γιαλμέρ αναγκάζεται να παραδοθεί στην αστυνομία, αλλά είναι ο εισαγγελέας διατεθειμένος να λάμψει η αλήθεια;

  • Παραγωγή: DR Broadcast 2000
  • Σκηνοθεσία: Ole Christian Madsen
  • Πρωταγωνιστούν: Jakob Cedergen, Stine Stengade, Lars Mikkelsen, Bent Mejding

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version