Το κρυπτονόμισμα Squid Game εκτοξεύτηκε κατά 2300%

Το κρυπτονόμισμα Squid (ομώνυμο της κορεατικής σειράς του Netflix, Squid Game) το οποίο διαπραγματευόταν γύρω στο 1 σεντ την Τρίτη, έφτασε τα 2,34 δολάρια την Παρασκευή, όπως αναφέρει το BBC. Η κεφαλαιοποίησή του, ή ο συνολικός όγκος στην αγορά, ανέρχεται σε 184 εκατ. δολάρια.

Η δυστοπική σειρά – η οποία αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας ανθρώπων που αναγκάζονται να συμμετέχουν σε μια σειρά παιδικών παιχνιδιών με απειλητικές για τη ζωή τους συνέπειες, με σκοπό να κερδίσουν ένα βραβείο ύψους 45.6 δισεκατομμυρίων γουόν (περίπου 35 εκατ. ευρώ). Ωστόσο εάν χάσουν, πεθαίνουν.

Το Squid είναι ένα «play-to-earn» κρυπτονόμισμα όπου οι άνθρωποι αγοράζουν μάρκες για να παίξουν σε διαδικτυακά παιχνίδια όπου μπορούν να κερδίσουν περισσότερες μάρκες. Αυτές μπορούν στη συνέχεια να ανταλλάσσονται με άλλα κρυπτονομίσματα ή πλαστά χρήματα. Στην περίπτωση του Squid, πολλοί αγοραστές είναι μελλοντικοί παίκτες που θέλουν να παίξουν σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι της σειράς, το οποίο θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο.

«Όσο περισσότεροι άνθρωποι συμμετέχουν, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ανταμοιβή», σύμφωνα με την πλατφόρμα. Οι προγραμματιστές θα λαμβάνουν το 10% του τέλους συμμετοχής, ενώ το υπόλοιπο 90% θα δίνεται στον νικητή.

Οι επιμέρους γύροι έχουν κόστος συμμετοχής. Για παράδειγμα, εάν κάποιος θέλει να παίξει στο παιχνίδι Round 1: Red Light, Green Light θα πρέπει να πληρώσει 456 Squid. Το συγκεκριμένο παιχνίδι περιλαμβάνει έξι γύρους οι οποίοι γίνονται όλο και ακριβότεροι.

«Αυτό το κρυπτονόμισμα έρχεται να προστεθεί σε έναν μακρύ και αυξανόμενο κατάλογο ψηφιακών νομισμάτωνπου βασίζονται σε μιμίδια ή πολιτιστικά φαινόμενα», δήλωσε στο BBC ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Cornell, Έσγουαρ Πρασάντ.

«Είναι αξιοσημείωτο ότι πολλά τέτοια νομίσματα γοητεύουν γρήγορα τους επενδυτές, οδηγώντας σε διογκωμένες αποτιμήσεις. Οι αφελείς μικροεπενδυτές που παγιδεύονται σε τέτοιες κερδοσκοπικές φρενίτιδες, κινδυνεύουν να υποστούν πολύ μεγάλες απώλειες».

Το κρυπτονόμισμα Squid Game εκτοξεύτηκε κατά 2300%
(AP Photo/Ahn Young-joon)

Παίξε για να κερδίσεις: το μέλλον των τυχερών παιχνιδιών;

Τα παιχνίδια Play-to-earn έγιναν ολοένα και πιο δημοφιλή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς η έξαρση των διαδικτυακών παιχνιδιών ενθάρρυνε την ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα GameFi, ο οποίος συνδυάζει την ψυχαγωγία με πραγματικά εργαλεία για την απόκτηση χρημάτων. Το metaverse αναμένεται να βοηθήσει αυτόν τον τομέα να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο.

Οι συνδρομές του Netflix εκτοξεύτηκαν όταν κυκλοφόρησε η σειρά. Σύμφωνα με το Bloomberg, η αξία της κορεατικής σειράς για τον γίγαντα του streaming, ανέρχεται στα 900 εκατ. δολάρια, ενώ η παραγωγή της, κόστισε μόλις 21,4 εκατ. δολάρια.

ΠΗΓΗ: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος