«Θα πας στις 4:00»: Όσα είπε ο Γιάννης Πετρίδης στον Χρήστο Μιχαηλίδη για τον Μάνο Χατζιδάκι (audio)

Ο Γιάννης Πετρίδης έκλεισε αυτές τις ημέρες 46 χρόνια ανελλιπούς ραδιοφωνικού «αέρα». Ο γνωστός μουσικός παραγωγός του Πρώτου Προγράμματος είχε σήμερα μια απολαυστική συζήτηση με τον Χρήστο Μιχαηλίδη στην εκπομπή του «Καθρέπτης», στον αέρα του ΠΡΩΤΟΥ, γύρω από την μουσική, για το πώς ξεκίνησε η εκπομπή, τι του είπε ο Μάνος Χατζιδάκις, γιατί αισθάνεται «ξεπερασμένος», αλλά και για τον πρόσφατο εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Ειδικότερα, όταν ρωτήθηκε ο Γιάννης Πετρίδης για την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και για τη μουσική που ακούστηκε στον εορτασμό της επετείου, απάντησε: «Θα μπορούσε να γίνει και μια παρουσίαση από τους μεγάλους λαϊκούς, και όταν λέω λαϊκούς, δεν εννοώ μόνο λαϊκό τραγούδι, έντεχνο να το πω. Μία παρουσίαση, γιατί η μεγαλύτερη μουσική που κάναμε στον 20ο αιώνα είναι αυτή η μουσική του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη, και όλης αυτής της εικοσαετίας μεταξύ 55 και 75. Έστω και αν είχαμε χούντα, έβγαιναν σπουδαία έργα, και ο Μεγάλος Ερωτικός και ο Μαρκόπουλος. Θα έλεγα, να υπήρχε κάπου μία νότα που να είχε χωθεί, αυτή η μουσική που είναι η μουσική των Ελλήνων. Και επίσης θα ήθελα να είχε χρησιμοποιηθεί περισσότερο, η ιδιοφυΐα που τη χρησιμοποιούν σε όλο τον κόσμο, του Βαγγέλη Παπαθανασίου».

Επίσης, ο Γιάννης Πετρίδης μίλησε για το πώς ξεκίνησε μαζί με τον Κώστα Ζουγρή την εκπομπή στην Ελληνική Ραδιοφωνία το μακρινό 1975. Αρχικά η εκπομπή ήταν πρωινή και όπως είπε, «είχα έρθει γκαζωμένος να παίξω τα πράγματα που δεν ακουγόντουσαν στο ελληνικό ραδιόφωνο, ροκ κομμάτια, την Ντόνα Σάμερ, και ενοχλήθηκε και το κοινό το πρωί, ήταν ένα άλλο κοινό, ήμασταν και στο ’75». Μετά από λίγο, ο Μάνος Χατζιδάκις που ήταν τότε γενικός διευθυντής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, τους ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει αλλαγή της ώρας, λέγοντας, όπως αφηγείται ο ίδιος ο Γιάννης Πετρίδης: «Θα πάτε στις 4, γιατί εκεί οι μαθητές γυρίζουν από τα σχολεία, εμένα μου αρέσει η εκπομπή και εκεί θα έχετε μεγαλύτερη επιτυχία».

Ο γνωστός μουσικός παραγωγός χαρακτήρισε την εκπομπή «εκπομπή δημοσιογραφικής έρευνας», δήλωσε ότι του αρέσει που «κάποιοι γυρίζουν στις 4 να ακούσουν την εκπομπή όλα αυτά τα χρόνια», ενώ ακόμη και τώρα μετά από 46 χρόνια σκέφτεται όλη την μέρα τι θα πει και τι παίξει το απόγευμα. Δήλωσε ότι θεωρεί τον εαυτό του «ξεπερασμένο μουσικά σήμερα για τους νέους» και ανέφερε ότι προσπαθεί να ακούσει τη σημερινή μουσική με τα αυτιά ενός δεκαπεντάχρονου. Τέλος, εξέφρασε και μία μελαγχολία, λέγοντας ότι «δυστυχώς σήμερα το κοινό δεν αγαπά τη μουσική, όπως οι παλιότερες γενιές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος