Γαλλία: Ένα καταφύγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μετατράπηκε σε Airbnb

Ένα καταφύγιο που χτίστηκε από τα γερμανικά στρατεύματα στη βόρεια Γαλλία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, έχει μετατραπεί σε Airbnb.

Η βόρεια ακτή της Γαλλίας είναι ακόμη γεμάτη καταφύγια που άφησε ο γερμανικός στρατός, ο οποίος έχτισε και το λεγόμενο Ατλαντικό Τείχος για να προσπαθήσει να αποκρούσει τις συμμαχικές δυνάμεις.

Στο Saint-Pabu, στη Βρετάνη, τσιμεντένια καταφύγια βρίσκονται μισοθαμμένα κατά μήκος των αμμωδών παραλιών σε μια περιοχή που κάποτε λειτουργούσε ως σταθμός ραντάρ.

Ο Σερζ Κολλιού αγόρασε ένα οικόπεδο γύρω από ένα από αυτά, και πέρασε 18 μήνες σκάβοντας και ανακαινίζοντας την κατασκευή των 400 τετραγωνικών μέτρων, μετατρέποντάς την σε ενοικιαζόμενο κατάλυμα που μπορεί να φιλοξενήσει έως και οκτώ άτομα.

«Προσαρμόσαμε (το καταφύγιο) διατηρώντας μια συγκεκριμένη αίσθηση», δήλωσε ο Κολλιού. «Θέλαμε να δώσουμε στο κτίριο μια δεύτερη ζωή… Σώσαμε κάποιες πτυχές (από το παρελθόν), ξέρεις πού βρίσκεσαι, υπάρχουν ιστορικά στοιχεία, αλλά δεν είναι ένα μουσείο».

Γαλλία: Ένα καταφύγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μετατράπηκε σε Airbnb

Τα στοιχεία που θυμίζουν το παρελθόν του Bunker L479, όπως ονομάζεται, περιλαμβάνουν κράνη, αντίγραφα όπλων και πινακίδες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ορισμένοι δήμαρχοι έχουν προσπαθήσει να απομακρύνουν τα καταφύγια και άλλα απομεινάρια του πολέμου από την ακτογραμμή, σε περίπτωση που αποτελούν κίνδυνο για τους κολυμβητές. Άλλοι δήμαρχοι στο Saint-Nazaire, τη La Rochelle, τη Brest και άλλες περιοχές, έχουν λάβει μέτρα για την αποκατάσταση των ιστορικών αυτών χώρων.

«Αρχίζουμε να συντηρούμε αυτά τα διάσημα καταφύγια και αυτό είναι καλό, αλλά δεν μπορούμε να τα σώσουμε όλα», δήλωσε ο Ερβέ Φαράν, ειδικός στα καταφύγια και συγγραφέας, ο οποίος άρχισε να εξερευνά τις κατασκευές αυτές, τη δεκαετία του 1980.

ΠΗΓΗ: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος