Λάρισα:”Το Αιβαλί” στη Δημοτική Πινακοθήκη

Εγκαινιάζεται το ερχόμενο Σάββατο 31 του μηνός στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα η έκθεση με αφορμή την κυκλοφορία του graphic novel Αϊβαλί του Soloúp, από τις εκδόσεις Κέδρος. Στην έκθεση παρουσιάζονται εικόνες, πρωτότυπα σχέδια και προσχέδια σε μολύβι από το Αϊβαλί, καθώς και σπάνιες φωτογραφίες και αρχειακό υλικό που προέκυψε κατά την έρευνα. Περιλαμβάνονται θεματικές ενότητες για τον τρόπο κατασκευής και αφήγησης της ιστορίας με τη μορφή comics αλλά και τη χρήση πηγών (cartpostal, παλιές φωτογραφίες, στολές, πλοία, κλπ.) κατά την σχεδίαση.
Η έκθεση αποτελεί ένα ταξίδι στον χρόνο. Αποτυπώνει τη Μικρασιατική καταστροφή και την Συνθήκη της Λοζάνης με την ματιά της τρίτης και τέταρτης γενιάς προσφύγων.
Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνουν ο συγγραφέας Soloup (Αντώνης Νικολόπουλος) και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Πηνελόπη Παπαηλία. Το συντονισμό θα έχει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάνια Γκουσιάρη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος