Καβάλα: Εκπαιδευτικό σεμινάριο για το Ολοκαύτωμα και την εβραϊκή κοινότητα της πόλης

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την εβραϊκή κοινότητα της Καβάλας διοργανώνει το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με τον τοπικό Σύνδεσμο Φιλολόγων, την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα, στο κτίριο του Λυκείου Ελληνίδων (πρώην Εβραϊκό Σχολείο Καβάλας).

Για την εκτόπιση, την αντίσταση και την επιβίωση των Εβραίων στην Κατοχή, τις μνήμες και τους Εβραίους της Καβάλας θα μιλήσουν η ιστορικός του Ε.Α.Π. Οντέτ Βαρών-Βασάρ, ο διδάκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Α.Π.Θ., Βασίλης Ριτζαλέος, η λέκτορας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Δ.Π.Θ. Βάλια Κράββα και ο λέκτορας Διδακτικής της Ιστορίας του Δ.Π.Θ., Άγγελος Παληκίδης. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.
Το Σάββατο, δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου, θα υλοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο με τη συμμετοχή σαράντα εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση των προφορικών μαρτυριών στη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος. Θα προβληθεί βιντεοσκοπημένη συνέντευξη του τελευταίου εβραίου Καβαλιώτη επιζώντα Σαμπετάι Τσιμίνο. Τέλος, ο συγγραφέας Μισέλ Φάις θα μιλήσει για τη «Μνήμη, ένα εργαστήρι επιβίωσης. Ανάμεσα στην Ιστορία και τη Λογοτεχνία», ενώ θα προβληθεί και η θεατρικοποιημένη παράσταση «Πέστροφα Δουνάβεως».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος