Καβάλα: 4.500 προσλήψεις στην υγεία κάθε χρόνο υποσχέθηκε ο Π.Κουρουμπλής

Ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα των προσλήψεων ιατρικού προσωπικού έδωσε το μεσημέρι ο πρώην υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε δηλώσεις του στην Καβάλα, μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του προσωπικού στο Νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε, επί πέντε χρόνια δεν έγιναν προσλήψεις, ούτε όσες προέβλεπε το μνημόνιο. «Εμείς προχωρούμε τις διαδικασίες για 4.500 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας και αυτό σκοπεύουμε να συνεχίσουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ώστε να ανανεωθεί σταδιακά το προσωπικό».
Για το νοσοκομείο της Καβάλας, ανέφερε ότι προσλήφθηκαν 13 γιατροί και ήδη 4 εξ` αυτών εργάζονται. Άλλωστε, όπως τόνισε με έμφαση, δίνεται πολύ μεγάλη βαρύτητα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας καθώς βρίσκεται σε κρίσιμο γεωγραφικό χώρο και επιδιώκεται η αναβάθμιση των υπηρεσιών του. Επεσήμανε πως έχει διατεθεί 1 εκ. ευρώ για επικουρικούς γιατρούς και ζήτησε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου να απαιτήσει, όπως δικαιούται, επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό. Τέλος ανέφερε, πως έχουν σταλεί 2 εκατομμύρια ευρώ στο Νοσοκομείο για πληρωμές προς τρίτους, ενώ ήδη στις 16 Σεπτεμβρίου θα ενισχυθεί το Νοσοκομείο με ένα συμπληρωματικό ποσό για τον ίδιο σκοπό.
Ο κ. Κουρουμπλής νωρίτερα είχε επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, ενώ στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση παρουσία φορέων, φίλων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

Σύνταξη: Σάκης Ασβεστάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος