ertnews.gr

Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

22/07 20:31
Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

Πρωινό δελτίο ειδήσεων

Αν.Μακεδονία: Απεργία και συγκεντρώσεις
Κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική- πανεργατική απεργία- διαμαρτυρία, εν όψει της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού και των επικείμενων αλλαγών στο συνταξιοδοτικό απευθύνουν Εργατικό Κέντρο και Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στο Άγαλμα του Καπνεργάτη στις 11 το πρωί.
Κάλεσμα στην απεργία απευθύνει και το ΠΑΜΕ σε εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, καθώς και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας στις 11 το πρωί.
Στη Δράμα η συγκέντρωση Εργατικού Κέντρου-ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 11.00 το πρωί μπροστά στο Εργατικό κέντρο, ενώ του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Το ΤΕΕ-ΑΜ, συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία και καλεί όλα τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια που οργανώνονται από τους συνδικαλιστικούς φορείς σε Καβάλα και Δράμα.

Δράμα: Ενεργειακή αναβάθμιση του λυκείου Προσοτσάνης
Η ολοκληρωμένη ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού κτιρίου Γενικού Λυκείου – Γυμνασίου Δήμου Προσοτσάνης Δράμας θα παρουσιαστεί σύριο Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί, σε ημερίδα στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του δήμου.
Πρόκειται για πρόγραμμα που εξασφάλισε την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, με δραστικές βελτιώσεις στην μόνωση, στην θέρμανση, στο φωτισμό του χώρου και στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκού συστήματος για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Με την εφαρμογή της ενεργειακής αναβάθμισης, αναμένεται μείωση της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας κατά 70.5 % και σημαντική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Δράμα: Τιμά την πολιούχο της
Τη μνήμη της προστάτιδάς της Αγίας Βαρβάρας τιμά η πόλη της Δράμας αύριο Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου. Σήμερα το απόγευμα (Πέμπτη) θα γίνει λιτάνευση της εικόνας της Αγίας από το ναΐσκο της Αγίας Βαρβάρας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου όπου θα ψαλεί Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός. Από 9το βράδυ έως 12.30 μετά τα μεσάνυκτα στον Ναό Αγίας Βαρβάρας θα τελεσθεί αγρυπνία.
Την Παρασκευή στο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου θα τελεσθεί όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
«Εκδήλωση χορωδιών»
Η 13η Συνάντηση Βυζαντινών Χορωδιών Δράμας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, στη μνήμη της πολιούχου και προστάτιδος της Δράμας, Αγίας Βαρβάρας.
Στην εκδήλωση θα τιμηθεί ο Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικολογίας της Ιεράς Συνόδου Γρηγόριος Στάθης.
«και βαρβάρα…»
Η Ένωση Κυριών Δράμας την Πέμπτη, παραμονή της Πολιούχου Αγίας Βαρβάρας, και μετά το πέρας της περιφοράς της εικόνας, θα διανείμει δωρεάν το πατροπαράδοτο γλύκισμα βαρβάρα σε όλο τον κόσμο. Η “βαρβάρα” θα παρασκευαστεί από τις κυρίες του Διοικητικού συμβουλίου, τα μέλη και τις εθελόντριες του φορέα.

Καβάλα: Η αναπηρία… δημιουργία
«ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ- ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ» ονομάζεται η εκπαιδευτική δράση που διοργανώνουν στην Καβάλα ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Καβάλας σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Ένωση Τυφλών, το αθλητικό σωματείο «ΙΡΙΣ» και τους Σχολικούς Συμβούλους της 1ης και 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία και κατά τη διάρκειά της θα επιμορφωθούν ομάδες των 30 παιδιών από 7 διαφορετικά σχολεία.
Παράλληλα θα διεξάγεται διαμαρτυρία από άτομα με αναπηρία έξω από το χώρο του Αμφιθεάτρου για τις αρνητικές εξελίξεις που αφορούν την παιδεία, εργασία, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, υγεία, φορολογικό.
Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καβάλας στο Εμπορικό Κέντρο Καβάλας 10:00 – 14:00, όπου οι εκπαιδευόμενοι θα μαγειρέψουν με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου και θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις δράσεις του εργαστηρίου τους.
Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, στις 9 το πρωί, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το 6ο Γυμνάσιο Καβάλας, με την υποστήριξη του Συλλόγου «Περπατώ» και του παραολυμπιονίκη Αλέξανδρου Ταξιλδάρη συνδιοργανώνουν παρουσίαση Παραολυμπιακής Ημέρας σε μαθητές σχολείων στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου».
Αγώνας μεταξύ ενηλίκων στελεχών Προσκόπων της Καβάλας και των αθλητών του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ «ΙΡΙΣ» Καβάλας σε αμαξίδια θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 4 το απόγευμα, κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας.
Διάλεξη με θέμα: «Ασθένεια, Αναπηρία και Δυσμορφία στην τέχνη της Αρχαϊκής και Κλασσικής Εποχής» διοργανώνει το Σάββατο, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας σε συνεργασία με τον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Ν.Καβάλας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας. Η ομιλία θα γίνει από την επίκουρο Καθηγήτρια Αρχαιολογίας κ. Κεφαλίδου, με ελεύθερη είσοδο και διερμηνεία νοηματικής γλώσσας.
Το έργο «Η κυρά μας η μαμή» παρουσιάζει η θεατρική ομάδα «Τα φτερά του ονείρου» του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Καβάλας, την Κυριακή στις 6.30 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο Δημοκρατίας στην Ελευθερούπολη.

Καβάλα: Λειτουργία ιατρείου Ακοής και Ιλίγγου
Την έναρξη λειτουργίας του Ιατρείου Ακοής και Ιλίγγου από σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου και κάθε Πέμπτη, με την ιατρό Ευδοξία Γεροστεργίου ανακοινώνει το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Στο ιατρείο θα διερευνώνται περιστατικά με διαταραχές ακοής και ιλίγγου, καθώς αναμένεται η παραλαβή μέχρι τέλους του χρόνου εξειδικευμένων συσκευών για διάγνωση της βαρηκοΐας σε ενήλικες και παιδιά και για διερεύνηση των ιλίγγων.

Καβάλα: Έγκαιρος εμβολιασμός κατά της γρίπης
Να εμβολιαστούν έγκαιρα κατά της εποχιακής γρίπης συστήνεται στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς από τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η εμφάνιση της εποχικής γρίπης στη χώρα μας με κορύφωση του επιδημικού κύματος κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2016. Παράλληλα με τον εμβολιασμό που αποτελεί το καλύτερο μέτρο προστασίας, χρήσιμη είναι και η τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και υγιεινής των χώρων.

Καβάλα: Επιστημονική ημερίδα για δικηγόρους
Επιστημονική ημερίδα, θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα, υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας αύριο Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα «Λυδία» του ξενοδοχείου «LUCY» με θέμα «Οι αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με τον Νόμο 4335/2015».

Καβάλα: Χαριστικό μπαζάρ από την ΠΝΟΗ
Το 2ο χαριστικό bazaar διοργανώνει σήμερα (Πέμπτη) ο Σύλλογος «ΠΝΟΗ» για την οικογένεια Καβάλας. Θα υπάρχουν ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία, κλινοσκεπάσματα, είδη οικιακής χρήσης, χριστουγεννιάτικα στολίδια κ.ά. Επισημαίνεται ότι δεν χρειάζεται κάποιος να φέρει δικά του αντικείμενα προς ανταλλαγή. Το bazaar είναι ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ και θα γίνει από τις 11 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι μπροστά στην αυλή της ΠΝΟΗΣ (Κ. Παλαιολόγου 9, πρώην ΠΙΚΠΑ).

Δράμα: Ανοίγει τις πύλες της η Ονειρούπολη
Από σήμερα 3 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου θα διαρκέσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Ονειρούπολη της Δράμας. Θα υπάρξει πλήθος μουσικών εκδηλώσεων, ενώ στα ξύλινα σπιτάκια θα λειτουργούν δεκάδες δωρεάν ψυχαγωγικές κι εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά.

Ηλιοφάνεια με νεφώσεις
Ηλιοφάνεια και νεφώσεις θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version