Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

Πρωινό δελτίο ειδήσεων

Αν.Μακεδονία-Θράκη: Διαβούλευση για το Χωροταξικό
Ενημέρωση-διαβούλευση για τον Χωροταξικό Σχεδιασμό έγινε χθες (Δευτέρα) στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Παυλίδη, τη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης και την παρουσία παραγόντων του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Όπως διαπιστώθηκε, ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου για το Χωροταξικό είναι πλέον «ξεπερασμένος», καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει τα δεδομένα στην Περιφέρεια.
Αποφασίστηκε να συσταθεί μία ομάδα εργασίας από τεχνοκράτες, που θα συμπεριλάβει όλες τις παρατηρήσεις και τις τροποποιήσεις που προτάθηκαν από τους φορείς και θα καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Με βάση την πρόταση αυτή θα κινηθεί εκ νέου το υπουργείο Περιβάλλοντος στη συγκρότηση του Χωροταξικού Σχεδίου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Καβάλα: Κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα 2016
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Καβάλας για το 2016. «Φτωχό» «άτολμο» και χωρίς όραμα χαρακτηρίστηκε από την αντιπολίτευση, ενώ η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα ξεκαθάρισε ότι είναι ρεαλιστικό και δεν περιλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, για το οποίο οι διεκδικήσεις συνεχίζονται.
Επίσης, χθες εγκρίθηκαν οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων Πέτρου Πετρόπουλου και Χαράλαμπου Κουφατζή σε ΔΗΠΕΘΕ και Δημοτικό Ωδείο.

Καβάλα: Επαφές δημάρχου στην Αθήνα
Νωρίτερα η κ. Τσανάκα ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις επαφές που είχε στην Αθήνα με διάφορα υπουργεία για ζητήματα της Καβάλας.
Στην Εγνατία Οδό Α.Ε. έθεσε το ζήτημα των κατολισθήσεων στην Παράκαμψη Καβάλας και ξεκαθάρισε ότι πρέπει ολοκληρωθούν οι εργασίες άμεσα.
Από το Υπουργείο Υποδομών έλαβε διαβεβαιώσεις ότι κατόπιν διαβουλεύσεων το υπουργείο θα προχωρήσει στην περιβαλλοντική αποκατάσταση του οικοπέδου του Εσκί Καπού στο νέο Λιμάνι, όπως ζήτησε το Δασαρχείο Καβάλας, εργασία που ξεπεράσει το 1 εκ. ευρώ.

Καβάλα: Διεθνές επιστημονικό συνέδριο για τη θρησκευτική εκπαίδευση
Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Διαπολιτισμική θρησκευτική εκπαίδευση και ισλαμικές σπουδές: προκλήσεις και προοπτικές σε Ελλάδα και Ευρώπη» διοργανώνει στην Καβάλα το Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης Θεολόγων και Ιεροδιδασκάλων της Θράκης. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2015 στο ΙΜΑΡΕΤ με φορέα υποδοχής το Ερευνητικό Κέντρο ΜΟΧΑΜΕΤ ΑΛΙ. Στο Διεθνές Συνέδριο θα παρουσιασθούν τα πορίσματα του λόγω Προγράμματος και των επιμορφωτικών πρακτικών της διαπολιτισμικής θρησκευτικής αγωγής που αξιοποιήθηκαν για την ανάπτυξη διαθρησκειακών δεξιοτήτων στην εκπαίδευση. Επιπροσθέτως, έγκριτοι καθηγητές της Ελλάδας και του εξωτερικού θα εισηγηθούν θέματα που αφορούν στις ευρωπαϊκές εκπαιδευτικές πολιτικές για τις διαθρησκειακές και ισλαμικές ακαδημαϊκές σπουδές σήμερα.

Καβάλα: Επιτρέπεται η κολύμβηση σε Ραψάνη-Καλαμίτσα
Αίρεται εν μέρει σχετική απόφαση της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και επιτρέπεται η κολύμβηση στις ακτές Ραψάνης και Καλαμίτσας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων των δειγμάτων θαλασσινού νερού δεν προκύπτει υπέρβαση των ορίων της αποδεκτής ποιότητας του θαλασσίου ύδατος, στις δύο ακτές. Αντιθέτως, εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κολύμβησης στην περιοχή Περιγιαλίου.

Καβάλα: Δοκιμαστικά θα ηχήσουν οι σειρήνες
Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια θα πραγματοποιηθεί σήμερα (Τρίτη 06 Οκτωβρίου).
Συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης). Ακολούθως στις 11:05 θα πραγματοποιηθεί σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Καβάλα: Εκδήλωση για την διαφορετικότητα
Με το σύνθημα «Μαθαίνω και αποδέχομαι τη διαφορετικότητα» διοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και το 16ο Δημοτικό Σχολείο, σε συνεργασία με το Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμΕΑ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη (7 Οκτωβρίου) στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Καβάλα: Εκδήλωση για τη φαρμακοδιέγερση
Εκδήλωση για την ενημέρωση γονέων και αθλούμενων με θέμα «Φαρμακοδιέγερση» θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Φίλων Κλασικού Αθλητισμού Καβάλας αύριο Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. Ομιλητές είναι η γυμνάστρια – συγγραφέας Λίλιαν Βουζανίδου, ο φαρμακοποιός Θεόδωρος Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξενοφών Κροκίδης και ο καρδιολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Δαυίδ Συμεωνίδης.

Ηλιοφάνεια με νεφώσεις
Ηλιοφάνεια με νεφώσεις αυξημένες με σποραδικές βροχές, θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος