Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

Πρωινό δελτίο ειδήσεων

Πολιτικές ομιλίες Τσίπρα, Θεοχαρόπουλου, Σοφιανού
Συνεχίζονται οι προεκλογικές επισκέψεις στην περιοχή.
Στην Καβάλα θα βρεθεί αύριο (Παρασκευή) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα μιλήσει στις 7.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι ο ομιλητής της κεντρικής εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Καβάλα, που θα γίνει την Παρασκευή, στις 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο ΟΚΕΑΝΙΣ.
Στο πλαίσιο του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» την Παρασκευή στο Πάρκο Φαλήρου Καβάλας, θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας.

Π.Κουρουμπλής: Ποιος μπορεί να συγκρουστεί για την κοινωνία;
Ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα των προσλήψεων ιατρικού προσωπικού έδωσε χθες ο πρώην υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε δηλώσεις του στην Καβάλα, μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του προσωπικού στο Νοσοκομείο.
Το απόγευμα, ο κ. Κουρουμπλής μίλησε σε εκδήλωση παρουσία φορέων, φίλων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, υποστηρίζοντας ότι επτά μήνες είναι εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα για να κριθεί μια κυβέρνηση, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει σημαντικά βήματα και ξεκαθάρισε ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι ποιος μπορεί να συγκρουστεί για τη μείωση (ή την αύξηση) των κοινωνικών ανισοτήτων, την δίκαιη κατανομή των κοινωνικών βαρών, για τις κοινωνικές αξίες και την αλληλεγγύη.

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
Χθες το πρωί, παρουσιάστηκε το κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υπό την επωνυμία «Δημοκρατική Συμπαράταξη» στο νομό Καβάλας. Σ’ αυτό μετέχουν οι: Δημήτρης Παπουτσής (πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ), Μαρία Τσουρή (ΔΗΜΑΡ), Μανώλης Δημητριάδης (ΠΑΣΟΚ), Απόστολος Αγελαράκης (ΠΑΣΟΚ), Γιάννης Ιακωβίδης (ΔΗΜΑΡ) και Βασίλης Καγκαϊδης (ΠΑΣΟΚ).

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας
Στις 11.00 το πρωί, στο Στέκι της Νέας Πόλης, θα παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο Καβάλας της Λαϊκής Ενότητας.

Καβάλα: Το χωροταξικό στο μικροσκόπιο
Συνεδριάζει σήμερα (Πέμπτη) εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, στην αίθουσα της Αντιπεριφέρειας στις 8 το βράδυ, με αποκλειστικό θέμα το χωροταξικό της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ και τις αδικίες για την περιοχή που εντοπίζονται στον χωροταξικό χάρτη.
Για τη δημιουργία δίπολου συνεργασίας Καβάλας- Δράμας και ενδεχομένως της Ξάνθης έκανε λόγο η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα.
«Η πρόταση των μελετητών δεν αναλύει με επάρκεια τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και δεν συνδυάζει με επιτυχία τα πλεονεκτήματα όλων των πόλεων της Περιφέρειάς μας» είναι η θέση που εξέφρασε ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, Μάκης Παπαδόπουλος σε εκδήλωση χθες το απόγευμα στη Δημοτική Καπναποθήκης. Όπως υποστήριξε
Την απορία του εξέφρασε σήμερα σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Καβάλας,ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας Θράκης, Κώστας Αντωνιάδης για τον θόρυβο που επικρατεί στον Δήμο Καβάλας για το Χωροταξικό Σχέδιο την ίδια στιγμή που η Περιφέρεια δεν έχει καμία ανάμιξη με την σύνταξη αυτού του σχεδιασμού. Σημείωσε δε ότι ο Δήμος Καβάλας μπορεί μέσω της διαβούλευσης να καταθέσει τις προτάσεις του για να βελτιωθεί το σχέδιο.

Επαφές δημάρχου Καβάλας στην Αθήνα για Καλαμίτσα-ΧΥΤΑ
Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να εκποιηθεί μια λαϊκή πλαζ όπως αυτής της Καλαμίτσας έλαβε στην Αθήνα η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα από το ΤΑΥΠΕΔ.
Σε ό,τι αφορά τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων διαπίστωσε πως υπήρχε ένα πρόστιμο από το 2011 καθώς η περιοχή όπου λειτουργεί θεωρείσαι προστατευόμενη!! Η δήμαρχος σημείωσε ότι πλέον όλες οι προσπάθειες θα εστιαστούν στο να απελευθερωθούν τα οικόπεδα γύρω από τον ΧΥΤΑ για να προχωρήσει η απαραίτητη επέκταση του.

Καβάλα: 2.500 πρόσφυγες σε μια ημέρα
Περίπου 2.500 μετανάστες από τη Μυτιλήνη μετακινήθηκαν χθες προς Θεσσαλονίκη και Κιλκίς μέσω της Καβάλας. Οι πρώτοι 1.200 έφθασαν το πρωί. Ανάλογος αριθμός μεταναστών έφθασε στις 10 το βράδυ. Για τη μετακίνησή τους επέλεξαν είτε ταξί, είτε λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ. Το πρωί, εθελοντές συλλόγων και φορέων της πόλης μοίρασαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά κυρίως. Το βράδυ, έστειλαν στη Μυτιλήνη τα πενήντα κιβώτια με ανθρωπιστική βοήθεια, που μάζεψαν όλη την προηγούμενη εβδομάδα.
Στο μεταξύ, η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, παραχώρησε έως το τέλος του χρόνου την χρήση σύγχρονης κινητής ιατρικής μονάδας ιδιοκτησίας της για την αντιμετώπιση των ιατρικών αναγκών των μεταναστών και προσφύγων που συσσωρεύονται στην Ελληνοσκοπιανή μεθόριο και ειδικά στην Ειδομένη. Η διαχείριση της μονάδας θα γίνει από την 4η Δ.Υ.Π.Ε. Μακεδονίας και Θράκης, του Υπουργείου Υγείας.

Δημόσιο ΙΕΚ για βοηθούς νοσηλευτικής
Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης με ειδικότητα Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας ιδρύεται με απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Για το εκπαιδευτικό έτος 2015-2016, οι αιτήσεις επιλογής υποψηφίων καταρτιζομένων υποβάλλονται από 15 έως 25 Σεπτεμβρίου 2015 και η έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων ολοκληρώνεται την 30η Σεπτεμβρίου 2015. Οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα κατατίθενται στη Γραμματεία του Δ.Ι.Ε.Κ στο Πρώην Σανατόριο από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 9-1.

Καβάλα: Το «Νερολούλουδο» από τους Contra Tempo
Με μια συναυλία για όλη την οικογένεια, το 16ο Φεστιβάλ Παπαϊωάννου κλείνει τη φετινή επιτυχημένη πορεία την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ στο θεατράκι Μεχμέτ Αλί.
Η ορχήστρα δωματίου Contra Tempo, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, θα παρουσιάσει το μουσικό παραμύθι «Το Νερολούλουδο», σε αφήγηση Μανώλη Μαυροματάκη Στη συναυλία θα ακουστούν επίσης το δημοφιλές έργο του Μάνου Χατζιδάκι, «Για μια μικρή λευκή αχιβάδα», καθώς και η «1η Δωδεκανησιακή Σουίτα» του Γιάννη Κωνσταντινίδη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Καβάλα: Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο
Συνεχίζονται και απόψε οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Καβάλας με τον τίτλο «ΣΙΝΕΜΑ.ΞΑΝΑ.2015» στο θερινό «Ζέφυρο». Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο.
Απόψε (Πέμπτη) στις 8 το βράδυ, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “Νυχτολούλουδα” σε σκηνοθεσία Νίκου Γραμματικού. Θέμα του είναι η ζωή ενός εκ γενετής τυφλού αγοριού, ο οποίος εγκαταλείφθηκε από τους γονείς του.
Στις 10 θα προβληθεί η ταινία «Ο Χειμώνας» (2014, 101’) σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα. Στην προβολή θα παρευρίσκεται και ο σκηνοθέτης, ο οποίος θα συνομιλήσει με το κοινό.

Ασταθής ο καιρός
Αλλαγή σκηνικού σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη για τον καιρό, με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος