Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

Πρωινό δελτίο ειδήσεων

Καβάλα: Επίσκεψη Π.Κουρουμπλή
Την Καβάλα επισκέπτεται σήμερα ο πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, στις 10 θα βρεθεί στο Κ.Υ Χρυσούπολης, στις 11.30 θα έχει συνάντηση με εργαζόμενους Νοσοκομείου στο χώρο του Αμφιθέατρου του Νοσοκομείου, ενώ στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση παρουσία φορέων, φίλων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

Ντόρα Μπακογιάννη: «Σταθερή κυβέρνηση τετραετίας για τη χώρα»
«Ο Ελληνικός λαός χρειάζεται αυτή τη στιγμή μια σταθερή κυβέρνηση η οποία θα δώσει προοπτική αλλά πάνω από όλα ασφάλεια στον πολίτη» δήλωσε χθες (Τρίτη) το απόγευμα από την Καβάλα η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.
«Είναι απολύτως αναγκαίο να αποκτήσει η χώρα μια σταθερή κυβέρνηση τετραετίας. Οι εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου επιτρέπουν μια τέτοια απόφαση του Ελληνικού λαού» τόνισε χαρακτηριστικά. «Θα πρέπει να συνεργαστούμε όλοι, να συμφιλιωθούνε οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας και να γίνει μια κυβέρνηση που θα είναι η Εθνική Ελλάδος της πολιτικής» συμπλήρωσε. Ως υπεύθυνη του εκλογικού αγώνα του κόμματος για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η κ. Μπακογιάννη περιοδεύει στην περιοχή με τελευταίο σταθμό της επίσκεψης της να αποτελεί η Δράμα, στην οποία θα βρίσκεται σήμερα (Τετάρτη).
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
09:10 Συνάντηση με το Δήμαρχο Δράμας κ. Μαμσάκο
09.30 Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Πατακάκη
10.00 Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Δράμας
11.00 Ομιλία στο Ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ
11.30 Συνέντευξη Τύπου (ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ)

Καβάλα: Παρουσίαση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου ΔΗΜΑΡ –ΠΑΣΟΚ Καβάλας, παρουσία στελεχών των δυο κομμάτων, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο ΟΚΕΑΝΙΣ.
Την Παρασκευή, στις 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο ΟΚΕΑΝΙΣ θα γίνει κεντρική πολιτική εκδήλωση, με ομιλητή τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Καβάλα: Το χωροταξικό στο μικροσκόπιο
Συνεδριάζει αύριο (Πέμπτη) εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, στην αίθουσα της Αντιπεριφέρειας στις 8 το βράδυ, με αποκλειστικό θέμα το χωροταξικό της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.. Το κατεπείγον της συνεδρίασης συνίσταται στην καταληκτική ημερομηνία της 15/09/2015, εντός της οποίας πρέπει να αποσταλεί το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου στην περιφέρεια και στο αρμόδιο υπουργείο .
Στο μεταξύ, η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ διοργανώνει εκδήλωση σήμερα Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015, στις 7.00 το απόγευμα, στην αίθουσα του KAVALA URBAN CENTER (στο ισόγειο της Δημοτικής Καπναποθήκης), με θέμα τον Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό για την Αν. Μακεδονία και Θράκη.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν οι θέσεις της Δημοτικής Κίνησης σε σχέση με τις προκλήσεις αλλά και τις ελλείψεις που παρουσιάζουν οι σχετικές μελέτες του Υπουργείου και να γίνει ουσιαστική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Καβάλα: Προετοιμασία στα σχολεία
«Τιτάνιο» χαρακτήρισε τον αγώνα της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Καβάλας, ο πρόεδρός της Νίκος Ξανθόπουλος, προκειμένου να είναι έτοιμα τα σχολεία την Παρασκευή που ξεκινά η λειτουργία των σχολείων. Όπως ανέφερε, υπάρχουν προβλήματα και με τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων καθώς δεν έχουν λάβει ακόμη την τρίτη δόση κρατικής χρηματοδότησής

Καβάλα: Τρόφιμα για τους πρόσφυγες
Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης κυρίως για παιδιά, θα μοιράσουν μέλη συλλόγων της Καβάλας, στους πρόσφυγες που θα φθάσουν στις 10 το πρωί, στο λιμάνι της πόλης από την Μυτιλήνη. Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλοίο της γραμμής επιβαίνουν περίπου 1200 μετανάστες.
Πρόκειται για την κοινή προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών που ολοκληρώθηκε χθες. Οι σύλλογοι οργάνωσαν την ανθρωπιστική βοήθεια που μαζεύτηκε προκειμένου να σταλεί στη Μυτιλήνη.

Καβάλα: Θερινό σχολείο στο ΤΕΙ
Θερινό Σχολείο (Summerschool) υψηλών προδιαγραφών πρόκειται να διεξαχθεί από 14 έως 25 Σεπτεμβρίου στον χώρο του ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας Θράκης. Πρόκειται για άλλη μια επιτυχή συνεργασία μεταξύ του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ ΑΜΘ και του ελβετικού ερευνητικού κέντρου CERN. Για την διεξαγωγή του Summerschool η Καβάλα θα φιλοξενήσει 75 φοιτητές από όλο τον κόσμο, όπως επίσης και 15 καθηγητές που θα διδάξουν σε αυτό.

Καβάλα: Οι κατατακτήριες στο Μουσικό Σχολείο
Το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας οι κατατακτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στη Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου αντίστοιχα. Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα μαθήματα Μουσικής Θεωρίας και Πράξη, Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική, Ιστορία Μουσικής, Πιάνο, Ταμπουρά, Μουσικό Όργανο.

Καβάλα: Επαναλειτουργούν δύο παιδικές βιβλιοθήκες
Επαναλειτουργούν οι δύο Παιδικές Βιβλιοθήκες του δήμου Καβάλας, στη συνοικία του Τιμίου Σταυρού και του Αγίου Λουκά.
Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες ξεκινούν τη λειτουργία τους από σήμερα (Τετάρτη) με ωράριο λειτουργίας από Δευτέρα έως Παρασκευή 2-8 το απόγευμα. Οι χώροι θα λειτουργήσουν με κύριο σκοπό τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Καβάλα: Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο
Με τον τίτλο «ΣΙΝΕΜΑ.ΞΑΝΑ.2015» η Κινηματογραφική Λέσχη Καβάλας συνεχίζει και το Σεπτέμβριο τις προβολές της στο θερινό «Ζέφυρο» με αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο.
Απόψε (Τετάρτη) στις 8 το βράδυ, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της Μαρίνας Δανέζη
«Είμαστε Τσιγγάνοι» (2014, 40’) και στις 10 η ταινία «Οι Αισθηματίες» (2014, 94’) του Νίκου Τριανταφυλλίδη
Παρόντες θα είναι και οι δύο σκηνοθέτες οι οποίοι θα συνομιλήσουν με το κοινό.
Σε περίπτωση βροχής, οι προβολές μεταφέρονται στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας.

Ασταθής ο καιρός με πτώση της θερμοκρασίας
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές προβλέπονται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος