Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

Πρωινό δελτίο ειδήσεων

Καβάλα: Προεκλογικά
** Στην εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα θα σταλούν σήμερα οι 12 υποψηφιότητες για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Καβάλα, σύμφωνα με το μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Κώστα Μορφίδη. Την Πέμπτη θα εξεταστούν οι υποψηφιότητες και την Παρασκευή θα σταλεί η απόφαση από την Αθήνα ώστε να εξεταστεί από την Νομαρχιακή Επιτροπή και, αν δεν υπάρξουν ενστάσεις, να οριστικοποιηθεί το βουλευτικό ψηφοδέλτιο στον Νομό Καβάλας.

** Στο μεταξύ, με επιστολή τους, 38 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Καβάλας, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές Ηλίας Ιωαννίδης και Αλεξάνδρα Τσανάκα, ανακοινώνουν την αποχώρησή τους από το κόμμα. «Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μνημονιακό κόμμα» υποστηρίζουν και καταλήγουν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, σε κινηματικό και πολιτικό επίπεδο, υπηρετώντας πάντα τα συμφέροντα των λαϊκών τάξεων.

** Τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία μετά τις εκλογές της 20η; Σεπτεμβρίου, εξέφρασε χθες κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Χαρακτήρισε βλαβερή τη διαπραγμάτευση που έκανε η κυβέρνηση με τους δανειστές και ανέφερε πως στόχος της ΝΔ είναι να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας κομμάτων που επιθυμούν συμπόρευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.

** Η λίστα των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ στον Νομό Καβάλας και σε όλη την Ελλάδα θα είναι κατά σειρά ανάλογα με την σειρά κατάταξης που έλαβαν οι υποψήφιοι σε σχέση με τον αριθμό των ψήφων, όπως διευκρίνισε σήμερα στην ΕΡΤ Καβάλας ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Καβάλας κ. Γιάννης Πασχαλίδης.

** Κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ επισκέπτεται αύριο (Τετάρτη) την Καβάλα με τους Βασίλη Κικίλια και Χρήστο Κέλα, ενώ στις 8 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στην Καβάλα η Ντόρα Μπακογιάννη (στο πλαίσιο περιοδείας της στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη).

** Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Καβάλας διοργανώνει αύριο (Τετάρτη), στις 7.30 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο ΩΚΕΑΝΙΣ, διαδικασία κατάρτισης των τελικών καταλόγων στελέχωσης της νομαρχιακής & των δημοτικών επιτροπών εκλογικού αγώνα. Τα μέλη μπορούν να καταθέσουν πρόταση και για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

Καβάλα: Κάλεσμα ενόψει ΔΕΘ
** «Είναι ώρα να δώσει ο εργαζόμενος λαός τη δική του απάντηση, να σηκώσει το ανάστημά του και να διεκδικήσει τη ζωή που του αξίζει. Δεν υπάρχει χώρος ούτε χρόνος για απογοήτευση και μοιρολατρία» αναφέρει το ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, στο συλλαλητήριο της Πλατείας Αριστοτέλους., στις 6 το απόγευμα. Από την Καβάλα η αναχώρηση θα γίνει στις 3 μετά το μεσημέρι, από το Δημοτικό Κήπο της πόλης.

** Ενεργή και δυναμική συμμετοχή αποφάσισε η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων νομού Καβάλας στην κινητοποίηση της ΓΣΕΒΕΕ στο πλαίσιο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Καλεί δε τα μέλη της να δηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους. Η μεταφορά τους προς και από τη Θεσσαλονίκη θα γίνει με μισθωμένα λεωφορεία.

Καβάλα: Συνεχίζεται η μετακίνηση προσφύγων
Εκατοντάδες πρόσφυγες αναμένονται και σήμερα στην Καβάλα από τη Μυτιλήνη με το πλοίο «Νήσος Ρόδος» που φθάνει το απόγευμα.
Στο μεταξύ, κίνηση συλλογής αναγκαίων ειδών για τους πρόσφυγες που περνούν στη χώρα μας από την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας υλοποιούν σύλλογοι και φορείς του νομού Καβάλας. Τρόφιμα διαρκείας, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και παιχνίδια θα συγκεντρώνουν εθελοντές στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου της περιφερειακής ενότητας Καβάλας από σήμερα (1 Σεπτεμβρίου) μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου, τις ώρες 10-12 και 5-7 κάθε μέρα.

Καβάλα: Πώς γίνονται οι αγώνες;
Αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ της διοίκησης του δήμου Καβάλας και της μείζονος αντιπολίτευσης αποτελεί η απόφαση της δημάρχου να «ανοίξει» το χώρο του εγκαταλειμμένου στρατοπέδου Ασημακοπούλου, στο Περιγιάλι Καβάλας με ένα μουσικό διήμερο και είσοδο της τάξης των 5 ευρώ.
«Οι καταλήψεις σε γίνονται με εισιτήριο, με καλοπληρωμένους καλλιτέχνες, πανάκριβους και ατεκμηρίωτους προϋπολογισμούς, δαπάνες προβολής, πληρωμή σε ΑΕΠΙ, ηχητικές εγκαταστάσεις, σεκιουριτάδες και κυρίως, με άδειες της αρμοδίας αρχής!» αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη Καβάλας «Ανοιχτή Πόλη» του τέως δημάρχου Κωστή Σιμιτσή.
Για «μαθήματα επαναστατικής γυμναστικής ή αλλιώς πώς να κάνετε μια κατάληψη» κάνει λόγο στην ανταπάντησή της η δημοτική αρχή, υποστηρίζοντας ότι «με τη διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων ο χώρος αυτός ενσωματώνεται σταδιακά στον κοινωνικό ιστό της πόλης και αξιοποιείται προς όφελος των πολιτών της».

Καβάλα: Συνάντηση τραπεζοϋπαλλήλων
Η ΟΤΟΕ συγκαλεί Συγκέντρωση – Συζήτηση τραπεζοϋπαλλήλων στην Καβάλα, αύριο (Τετάρτη), στις 7 το απόγευμα, στο Ξενοδοχείο «ΓΑΛΑΞΙΑΣ», με θέμα «Εξελίξεις στον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων και στις Τράπεζες, Ασφαλιστικό». Τη συζήτηση θα συντονίσει κλιμάκιο της ΟΤΟΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της, Στ. Κούκο.

Καβάλα: Μαθήματα γραφής Μπράιγ
Από την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας ανακοινώνεται, ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει νέος κύκλος μαθημάτων για την εκμάθηση της γραφής και ανάγνωσης Braille. Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται για την απόκτηση της πιστοποίησης, η οποία είναι αναγνωρισμένη από το ΑΣΕΠ και μοριοδοτείται για την ειδική αγωγή, να εκδηλώσουν γραπτώς το ενδιαφέρον τους μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2015, συμπληρώνοντας την ανάλογη αίτηση στο γραφείο της Ένωσης, στην οδό Εθνικής Αντίστασης 2 στην Καβάλα, στον 4ο όροφο.

Καβάλα: Χορηγία στολών για εθελοντές πυροσβέστες
Στην χορηγία οκτώ αντιπυρικών στολών, τεσσάρων πλήρως εξοπλισμένων κρανών καθώς και συνοδευτικού εξοπλισμού προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας προχώρησε η Energean Oil & Gas με σκοπό την υποστήριξη του έργου των Εθελοντών Πυροσβεστών στην περιοχή.
Στην Καβάλα, σήμερα δραστηριοποιούνται 13 Εθελοντές Πυροσβέστες, οι οποίοι επιχειρούν μαζί με τους μόνιμους πυροσβέστες σε όλα τα συμβάντα, είτε πρόκειται για αστικές και δασικές πυρκαγιές, είτε για παροχή βοηθείας σε τροχαία ατυχήματα, σε πλημμύρες, σε απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, σε ανεύρεση εξαφανισμένου προσώπου κ.α.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τον Αύγουστο φέτος στο νομό Καβάλας εκδηλώθηκαν μέσα σε 48 ώρες τέσσερις πυρκαγιές, στις Κορυφές, το Χαλκερό, το Ποδοχώρι και στην Νέα Καρβάλη, στη διάρκεια των οποίων υπήρξε κίνδυνος ακόμη και για κατοικίες. Και στις τέσσερις περιπτώσεις, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας αντιμετώπισε με επιτυχία τα περιστατικά, με τη συνδρομή των εναερίων μέσων και των Εθελοντών Πυροσβεστών.

Καβάλα: Επιστρέφει στο χώρο του το 5ο Γυμνάσιο
Κανονικά στον φυσικό του χώρο θα λειτουργήσει το 5ο Γυμνάσιο Καβάλας από το σχολικό έτος 2015 – 2016, στο κτίριο της οδού Θεοδ. Πουλίδου 14-16 στη συνοικία της Παναγίας. Εκεί θα τελεστεί και ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου.

Καβάλα: Εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο
Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας (Δ.Ω.Κ.) ανοίγει τις πύλες του για να καλωσορίσει παλιούς και νέους μαθητές τη σχολική χρονιά 2015-16. Οι εγγραφές ξεκινούν σήμερα και συνεχίζονται καθημερινά με συνεχόμενο ωράριο, Δευτέρα ως Παρασκευή 8:00-21:00.
Οι ημερομηνίες έναρξης των ατομικών και ομαδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν σύντομα. Το ίδιο ισχύει και για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των επαναληπτικών και κατατακτήριων εξετάσεων. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτές, πρέπει να το δηλώσουν εγγράφως στη Γραμματεία το αργότερο έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Καβάλα: «Στηρίζω» και στα σχολικά
Από σήμερα (1 Σεπτεμβρίου) έως τις 5 Σεπτεμβρίου, η ομάδα εφήβων εθελοντών του προγράμματος «Στηρίζω» θα μαζεύει σχολικά είδη για τα παιδιά 350 απόρων οικογενειών, που βοηθά το πρόγραμμα. Οι έφηβοι θα είναι στο Δημοτικό Κήπο της Καβάλας από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Θα υπάρχει μουσική από τοπικά συγκροτήματα και παιχνίδια για παιδιά.

Καβάλα: Ο Παπακωνσταντίνου σε στρατόπεδο
Μουσικό διήμερο με δημοφιλείς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, προσφέρει ο Δήμος Καβάλας και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου, στο παλιό και εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο Ασημακοπούλου στο Περιγιάλι. Την αυλαία του μουσικού διήμερου ανοίγουν την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου η Ματούλα Ζαμάνη και τα ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ, ενώ την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στην σκηνή του πρώην στρατοπέδου Ασημακοπούλου ανεβαίνουν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και οι ΜΠΛΕ. Ώρα έναρξης των συναυλιών και τις δυο μέρες στις 20.00 το βράδυ, είσοδος 5 ευρώ ανά ημέρα.

Καβάλα: «Η μελωδία της ευτυχίας»
Η θεατρική ομάδα του 7ου Γυμνασίου Καβάλας και του 5ου Γενικού Λυκείου Καβάλας παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση “Η Μελωδία της Ευτυχίας” σήμερα (Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου), στις 8.30 το βράδυ στο Κάστρο της πόλης. Πρόκειται για μια παράσταση που ήδη παρουσιάστηκε στο κοινό και επαναλαμβάνεται με την υποστήριξη της της Δημωφέλειας και των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Καβάλας.

Άνοδος της θερμοκρασίας
Αίθριος καιρός προβλέπεται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος