ertnews.gr

Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11/03 11:18
Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Εναλλακτικές λύσεις φιλοξενίας προσφύγων
Ο δήμος Καβάλας έδειξε τεράστια δείγματα ανθρωπιάς για τους πρόσφυγες και έδωσε στο κράτος όσο χρόνο χρειαζόταν για λήψη αποφάσεων και προγραμματισμό, ανέφερε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, μετά από ανησυχίες που προκάλεσαν δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα ότι η κυβέρνηση κατέστησε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων την Καβάλα.
Η κ.Τσανάκα ξεκαθάρισε ότι μετά το τέλος Μαρτίου το Εκθεσιακό Κέντρο θα παραδοθεί και πάλι στο Επιμελητήριο καθώς σε αυτό έχει υποχρεώσεις και εκδηλώσεις και μάλιστα ο Δήμος θα το απολυμάνει και θα αποκαταστήσει τις όποιες φθορές υπάρξουν. Η κ. Τσανάκα εξήγησε ότι διερευνώνται εναλλακτικές λύσεις για την εξεύρεση χώρου για τους πρόσφυγες, με την προϋπόθεση ότι κάποιος άλλος θα αναλάβει την ευθύνη της φιλοξενίας τους.

Καβάλα: Ερώτηση για την επιδότηση μισθοδοσίας
Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την επαναφορά και αποκατάσταση της επιδότησης του μισθολογικού κόστους στις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με βάση τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς κατέθεσε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Ζητά επίσης, τη διευθέτηση των οφειλομένων ποσών αλλά και το σχεδιασμό του Υπουργείου για μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ και του νέου Αναπτυξιακού Νόμου.

Στο μεταξύ, συνάντηση των προέδρων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ θα πραγματοποιηθεί αύριο (Σάββατο) στο Επιμελητήριο Ξάνθης για το θέμα της επιδότησης της κόστους εργασίας των επιχειρήσεων.

Καβάλα: Έκθεση τοπικών προϊόντων
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΑΜΘ) στο πλαίσιο της πολιτικής της για την διαμόρφωση της ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης και οικονομικής αλληλεγγύης, αποφάσισε την σύζευξη προϊόντων της ΑΜΘ με τον ευρύτερο τουριστικό χώρο, τους ξενοδόχους, τους χώρους εστίασης και τους χώρους αναψυχής και κυρίως τους φορείς της κατανάλωσης. Προς την κατεύθυνση αυτή οργανώνεται η 2η SYNERGIA Προώθησης Τοπικών Προϊόντων στις 9-10 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο στην Νέα Καρβάλη.
Στην 2η SYNERGIA οργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων μία ημερίδα ανταλλαγής απόψεων θεμελίωσης της ενδοπεριφερειακής επαγγελματικής συνεργασίας και παραγωγής δικτυώσεων και μία παρουσίαση της Θρακο-Μακεδονικής Κουζίνας.

Καβάλα: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας
Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας στο πλαίσιο της προσπάθειας συλλογής υλικού, φαρμακευτικού υλικού, ρουχισμού, κλινοσκεπασμάτων (κουβέρτες), παιδικών τροφών και λοιπών ειδών πρώτης ανάγκης, έχει συλλέξει χάρη στη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών, ένα σημαντικό αριθμό των παραπάνω ειδών, με σκοπό την προώθηση τους τόσο στο εκθεσιακό κέντρο Νέας Καρβάλης όσο και στο κλειστό γυμναστήριο Ελευθερούπολης. Σκοπός της προσπάθειας η οποία συνεχίζεται είναι η ανακούφιση και η κάλυψη βασικών αναγκών των φιλοξενουμένων προσφύγων.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2513 503265, 2513 503362.

Καβάλα: Παράδοση και Καθαρά Δευτέρα
Ο Δήμος Καβάλας τιμά την παράδοση και γιορτάζει την Καθαρά Δευτέρα την Δευτέρα 14 Μαρτίου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και στο πάρκο του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων.
Οι γιορτές περιλαμβάνουν παραδοσιακούς χορούς, ζωντανή λαϊκή και παραδοσιακή μουσική, προσφορά νηστίσιμων εδεσμάτων και κρασιού, εργαστήριο κατασκευής χαρταετού και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους από τις 11 το πρωί ως και τις 4 το απόγευμα

Καβάλα: «Διονυσιακοί Απόηχοι»
Τις παραδοσιακές εκδηλώσεις «Διονυσιακοί Απόηχοι» διοργανώνει στο Ακροβούνι και φέτος την Καθαρή Δευτέρα ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος από στις 11 το πρωί. Θα υπάρξουν δρώμενα με μασκαράδες και αθυροστομίες, λαϊκή μουσική και σαρακοστιανοί μεζέδες..

Καβάλα: Φεστιβάλ κατά της Βίας και του Ρατσισμού από νέους
Ολοήμερο φεστιβάλ κατά της Βίας, του Φασισμού και του Ρατσισμού, οργανώνει στις 26 Μαρτίου στην Καβάλα, η Ομάδα Εφήβων Εθελοντών του Προγράμματος «ΣτηριΖΩ» και οι νέοι της Καβάλας, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ανθρώπινα δικαιώματα. Στη διοργάνωση συμμετέχουν επίσης η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Βία Στοπ», το 6ο γυμνάσιο και ο δήμος Καβάλας.

Καβάλα: Ρεσιτάλ μουσικής δωματίου
Δύο διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες σε ένα Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου παρουσιάζει το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας σήμερα Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» με ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται για τον βιολοντσελίστα και πρώην καθηγητή του Δ.Ω.Κ. Μιλτιάδη Κασσάρα, και τον πιανίστα Φοίβο Φίλκα που θα αποδώσουν κομμάτια από το Μπαρόκ έως τον Ρομαντισμό.

Νεφώσεις
Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version