ertnews.gr

Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας: Η ΕΕ εγκαινιάζει πλατφόρμα για τις μελλοντικές φιλοδοξίες των νέων

13/05 11:22
Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας: Η ΕΕ εγκαινιάζει πλατφόρμα για τις μελλοντικές φιλοδοξίες των νέων

EU

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Με έναν διαδραστικό τρισδιάστατο ιστότοπο «Give your vision a voice» , η Ευρωπαική Επιτροπή δίνει στις απόψεις και τις φωνές των νέων Ευρωπαίων μια νέα πλατφόρμα. Οι νέοι από όλες τις χώρες της ΕΕ θα μπορούν εκεί να ανεβάσουν τις προσωπικές τους επιθυμίες για το μέλλον σε μια βάση δεδομένων με τη μορφή ηχητικού μηνύματος. Το επίκεντρο είναι όλα τα μελλοντικά ζητήματα που απασχολούν τους Ευρωπαίους: κλιματική αλλαγή, ένταξη, ασφάλεια, εκπαίδευση και πολλά άλλα. Η νέα πλατφόρμα είναι πλέον διαθέσιμη διαδικτυακά και εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας.

Στο πλαίσιο της πανδημίας και του συνεχιζόμενου επιθετικού πολέμου κατά της Ουκρανίας, γίνεται όλο και πιο σημαντικό να συμπεριληφθούν οι απόψεις των νέων. Το «Give Your Vision a Voice» σχεδιάστηκε για να ακούγεται κάθε μήνυμα από νέους Ευρωπαίους σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Μόλις προστεθεί, κάθε φωνή δημιουργεί τη δική της μοναδική τρισδιάστατη κυματομορφή που αλληλεπιδρά με κάθε άλλη εγγραφή στην πλατφόρμα επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να ακούσει οποιαδήποτε φωνή ανά πάσα στιγμή.

Παρουσιάζοντας την νέα πρωτοβουλία της ΕΕ η Επίτροπος Νεολαίας της ΕΕ Μαρία Γκάμπριελ τόνισε ότι είναι μια ευκαιρία για τη νεολαία της Ευρώπης να γίνει πιο ορατή, να μιλήσει και να ακούσει τις ανησυχίες και τις ιδέες της για το μέλλον σημειώνοντας ότι  η πλατφόρμα δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή για όλους τους νέους άνθρωποι όχι μόνο ως ευρωπαίοι πολίτες, αλλά και ως μέλη μιας κοινωνίας που δοκιμάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version