ertnews.gr

Ρωσία: Μεταχειρισμένες συσκευές κινητών διαθέτει πλέον ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής – Τι συμβαίνει

24/05 18:37
Ρωσία: Μεταχειρισμένες συσκευές κινητών διαθέτει πλέον ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής – Τι συμβαίνει

Photo: UnSplash

Μεταχειρισμένα κινητά τηλέφωνα αποκτούν πλέον πολλοί Ρώσοι, πραγματοποιώντας νέα σύνδεση κινητού στη χώρα, αφενός λόγω της αναστολής παραδόσεων μεγάλων κατασκευαστών, όπως η Apple, νέων συσκευών, αφετέρου λόγω της ραγδαίας μείωσης της αγοραστικής ικανότητας των πολιτών.

Είναι ενδεικτικό ότι η MTS, ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας στη χώρα, ανακοίνωσε ότι πλέον προσφέρει μεταχειρισμένες και ελαφρώς ελαττωματικές συσκευές σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Σημειώνεται ότι, μετά από την εισβολή στην Ουκρανία επλήγη η ρωσική οικονομία σε βαθμό τέτοιο, που πλέον ο πληθωρισμός ξεπερνά το 17% και έχει μοιραία οδηγήσει σε ραγδαία μείωση της αγοραστικής ικανότητας των Ρώσων.

Η MTS προσφέρει μεταχειρισμένα κινητά των ασιατικών κατασκευαστών Huawei, Honor, Xiaomi και Samsung έως και 50% φθηνότερα από ό,τι κοστίζουν καινούργια.

Πάντως, η κεντρική τράπεζα υποστηρίζει από την πλευρά της ότι η κατάσταση μπορεί να συγκρατηθεί, δεδομένου ότι το ρούβλι ανεβαίνει και η καταναλωτική ζήτηση παρουσιάζει σημεία ανάκαμψης.

Ανάμεσα σε άλλες, η εταιρεία προσφέρει συσκευές που επιστράφηκαν εντός δύο εβδομάδων από την αγορά τους ή έχουν ελαττωματικές συσκευασίες. Όλες οι συσκευές συνοδεύονται από εγγύηση τριών μηνών.

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω πάροχος ανέφερε την περασμένη εβδομάδα δραματική πτώση 76,2% στα έσοδα του Α’ τριμήνου, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Η πτώση αποδίδεται εν μέρει στα αυξημένα επιτόκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version