ertnews.gr

Slush 2017: Ένα φεστιβάλ για την καινοτομία στο Ελσίνκι

18/10 16:33
Slush 2017: Ένα φεστιβάλ για την καινοτομία στο Ελσίνκι

Μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις για καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις παγκοσμίως διοργανώνεται για ένατη συνεχή χρονιά στο Ελσίνκι της Φινλανδίας στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2017. Πρόκειται για το Slush, ένα διήμερο φεστιβάλ-συνέδριο ψηφιακής τεχνολογίας που συγκεντρώνει ευρωπαϊκά και ασιατικά startup, επιχειρηματίες, επενδυτές και ΜΜΕ.

Το Slush είναι μια μη κερδοσκοπική εκδήλωση που διοργανώνει μια κοινότητα επιχειρηματιών, επενδυτών, φοιτητών και διοργανωτών φεστιβάλ μουσικής. Ξεκίνησε το 2008 με 300 άτομα και σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα από τα κορυφαία γεγονότα του είδους στον κόσμο. Σύμφωνα με τους διοργανωτές του όμως η φιλοσοφία του παραμένει η ίδια: να αναδείξει την επόμενη γενιά των πρωτοπόρων επιχειρηματιών και να δημιουργήσει μια παγκόσμια κοινότητα startup. Στο περσινό συνέδριο συμμετείχαν 2000 startup μεταξύ των οποίων και έξι ελληνικά, 1100 επενδυτές και 600 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο.

Το φετινό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύσει, να εμπνεύσει και να αναδείξει τις πιο συναρπαστικές ιδέες στον χώρο της ψηφιακής καινοτομίας. Στις θεματικές του φεστιβάλ είναι και η τεχνητή νοημοσύνη, η εικονική πραγματικότητα, τα Big Data, τα MME, η οικονομία, η βιοτεχνολογία, ο τουρισμός και η ρομποτική.

Επίσης, η φετινή έκδοση του φεστιβάλ περιλαμβάνει και δυο νέες ενότητες: το Slush Y Mobility που επικεντρώνεται στον τομέα της κινητικότητας και πώς αυτός αλλάζει με τις νέες τεχνολογίες και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το Slush Y Science στην οποία συμμετέχει το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι μαζί με επιστήμονες από διάφορους τομείς με απώτερο στόχο τη συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της επιστήμης και της έρευνας.

Τέλος, το Slush είναι πλέον ένα διεθνές συνέδριο καθώς διοργανώνεται και στο Τόκυο, τη Σιγκαπούρη και τη Σανγκάη.

Slush 2017: Ένα φεστιβάλ για την καινοτομία στο Ελσίνκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version