«Seaglider»: Έρχεται το «ιπτάμενο φέριμποτ»

Αμερικανική εταιρεία κατασκευάζει ένα ηλεκτροκίνητο επιβατηγό αεροσκάφος που πετάει πάνω ακριβώς από την επιφάνεια της θάλασσας. H Regent, ένα start-up με έδρα την Βοστώνη, ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει ένα αεροσκάφος που η ίδια το χαρακτηρίζει «ιπτάμενο φέριμποτ».

Το αεροσκάφος ονομάζεται «Seaglider» και σύμφωνα με την εταιρεία, συνδυάζει την ταχύτητα, την άνεση και τα συστήματα πλοήγησης ενός αεροπλάνου, με την ευελιξία και την οικονομική τιμή ενός σκάφους. Στόχος της εταιρείας είναι να κάνει τα ταξίδια μεταξύ παράκτιων πόλεων γρήγορα, ασφαλή και προσιτά, με το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Το Seaglider είναι ένα 100% ηλεκτροκίνητο αεροσκάφος, έχει οκτώ κινητήρες και μπορεί να μεταφέρει δέκα επιβάτες.

Το Seaglider θα αποπλέει από τα λιμάνια σαν ιπτάμενο δελφίνι, στη συνέχεια θα απογειώνεται με χαμηλή ταχύτητα χρησιμοποιώντας το νερό ως διάδρομο. Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός δίνει στο οχτακίνητο σκάφος ένα πλεονέκτημα έναντι άλλων ηλεκτρικών και συμβατικών αεροσκαφών που αναγκάζονται να απογειωθούν από τη στεριά. Επίσης, δεν απαιτεί ειδική υποδομή, οπότε μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπάρχουσες αποβάθρες. Σύμφωνα δε με την εταιρεία, θα κινείται με ταχύτητα περίπου 300 χλμ./ώρα.

«Seaglider»: Έρχεται το «ιπτάμενο φέριμποτ»
(Regent)

«Η αποτελεσματικότητα των παράκτιων μεταφορών θα είναι εκατό φορές μεγαλύτερη με το Regent», λέει ο Μαρκ Κιούμπαν, ιδιοκτήτης της ομάδας του μπάσκετ Ντάλας Μάβερικς, και μέλος του Founder Fund, μιας ομάδας εταιρειών και επενδυτών που χρηματοδότησαν το Regent.

Σε πρώτη φάση η εταιρεία θα επιδιώξει την καθιέρωση επιβατικών διαδρομών μεταξύ μεγάλων κόμβων όπως η Βοστώνη και η Νέα Υόρκη, ή το Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο. Η Regent στοχεύει στην ανάπτυξη ενός πρωτοτύπου μέχρι τα τέλη του 2021, ενώ προβλέπει την πραγματοποίηση των πρώτων δρομολογίων το 2025.

Η Regent έχει λάβει παραγγελίες ύψους 465 εκατομμυρίων δολαρίων από εμπορικές αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες. Οι ιδρυτές του start-up, Μπίλι Θάλχαιμερ και Μάικ Κλίνκερ σπούδασαν μαζί αεροδιαστημική μηχανική στο MIT και συνεργάστηκαν στις εταιρείες Aurora Flight Sciences και Boeing πριν ιδρύσουν τη νεοσύστατη εταιρεία Regent.

ΠΗΓΗ: Robb Report

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος