ertnews.gr

Μαγειρεύοντας στο διάστημα: Τάκος με πιπεριές που καλλιεργήθηκαν στον διαστημικό σταθμό έφτιαξαν αστροναύτες

02/11 17:48
Μαγειρεύοντας στο διάστημα: Τάκος με πιπεριές που καλλιεργήθηκαν στον διαστημικό σταθμό έφτιαξαν αστροναύτες

Στη μαγειρική επιδόθηκε η αστροναύτης της NASA, Μέγκαν Μακάρθουρ. Πρόκειται για ένα από τα επτά μέλη του πληρώματος που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), η οποία έφτιαξε τάκος με πιπεριές που καλλιεργήθηκαν στο διάστημα.

Η ίδια μιλά για «το καλύτερο διαστημικό τάκος», αφού στην πρώτη ύλη που χρησιμοποίησε περιλαμβάνονταν μερικές από τις πιπεριές που μαζεύτηκαν πρόσφατα από το διαστημικό σταθμό, λίγο μοσχαρίσιο κρέας και ντομάτες.

Ο σκοπός της δραστηριότητας, ήταν και επιστημονικός, αφού οι αστροναύτες έπρεπε να φάνε μερικές από τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές που καλλιεργήθηκαν ώστε να κάνουν μια έρευνα για τη γεύση τους.

Η καλλιέργεια 48 πιπεριών Hatch αποτελεί μέρος προγράμματος της NASA για δοκιμές τροφίμων στο διάστημα, με ορίζοντα μακροπρόθεσμες αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη.

Η πρώτη συγκομιδή έγινε στις 29 Οκτωβρίου, πιθανώς λίγες ώρες πριν φάνε οι αστροναύτες τα τάκος.

Πηγή: Space.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version