Η Ρωσία ετοιμάζεται να γυρίσει την πρώτη ταινία στο διάστημα

Η Ρωσία θα είναι τελικά η χώρα που θα γυρίσει την πρώτη κινηματογραφική ταινία στο διάστημα, αφήνοντας πίσω τις ΗΠΑ και τον Τομ Κρουζ.

Ο σκηνοθέτης Κλιμ Σιπένκο, η ηθοποιός Γιούλια Περεσίλντ και ο κοσμοναύτης Άντον  Σκαπλερόφ, αναμένεται να εκτοξευθούν προς το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, με ένα ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz την επόμενη Τρίτη, 5 Οκτωβρίου. Η τριάδα θα απογειωθεί από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν λίγο πριν από τις 5 π.μ. (τοπική ώρα), αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο. Εν τω μεταξύ, μια έμπειρη ομάδα ασφαλείας θα παρακολουθεί την αποστολή ώστε να επέμβει σε περίπτωση που προκύψει πρόβλημα.

Η ταινία που θα γυριστεί έχει τίτλο «The Challenge» και αφηγείται την ιστορία μιας χειρουργού που φτάνει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό προκειμένου να σώσει τη ζωή ενός κοσμοναύτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η Γιούλια Περεσίλντ -η οποία υποδύεται τη γιατρό- και ο Κλιμ Σιπένκο θα παραμείνουν στο ρωσικό τμήμα του διαστημικού σταθμού για 12 ημέρες. Με αυτή την αποστολή, η Ρωσία θα είναι η πρώτη χώρα που θα γυρίσει μια ταινία σε τροχιά.

Η Ρωσία ετοιμάζεται να γυρίσει την πρώτη ταινία στο διάστημα

Η μετατροπή του πραγματικού διαστημικού σταθμού σε κινηματογραφικό σκηνικό θα έχει ως αποτέλεσμα μια πιο αυθεντική απεικόνιση της ζωής σε τροχιά, σε σχέση με άλλες ταινίες επιστημονικής φαντασίας, αλλά όπως επισημαίνει στο IFLScience η ειδικός διαστημικών σπουδών του Πανεπιστημίου Flinders, Άλις Γκόρμαν, κάποια στοιχεία της ταινίας θα ξεπερνούν τα όρια της πραγματικής επιστήμης. Συγκεκριμένα, η πρωταγωνίστρια θα χρειαστεί να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση- κάτι που έχει γίνει μόνο σε ζώα στο πλαίσιο πειραμάτων- ενώ βρίσκεται σε τροχιά.

Το φιλμ είναι μια συμπαραγωγή του Roscosmos, του Channel One και των στούντιο Yellow, Black and White.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος