Η καθηγήτρια Προαγωγής Υγείας Χριστίνα Δαρβίρη στο 2% των κορυφαίων επιστημόνων διεθνώς – Τι λέει για το χρόνιο στρες

Στο 2% των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου για το 2021, κατατάχθηκε η καθηγήτρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΜΠΣ) της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, «Η Επιστήμη του Στρες & η Προαγωγή της Υγείας», κυρία Χριστίνα  Δαρβίρη.

Η κυρία Χριστίνα Δραβίρη είναι Καθηγήτρια Δημόσιας υγείας και Προαγωγής Υγείας. Διδάκτωρ Προαγωγής Υγείας στον τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του πανεπιστημίου Αθηνών και  διδάσκει επί σειρά ετών το μάθημα Προαγωγής και Αγωγής Υγείας. Έχει μετεκπαιδευτεί επί τέσσερα χρόνια στις ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Berkeley, στη Σχολή Δημόσιας Υγείας και στο  Πανεπιστήμιο San Francisco, στη Σχολή επιστημών Υγείας. Έχει διατελέσει φιλοξενούμενη Καθηγήτρια Ερευνήτρια του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ. Είναι πρόεδρος στην «Επιστημονική Εταιρεία Ελέγχου του Στρες & Προαγωγής της Υγείας».

«Το 70% του ελληνικού πληθυσμού πάσχει από χρόνιο στρες, το οποίο βρίσκεται πίσω από πολλές λοιμώξεις», είπε στην ΕΡΤ, η κυρία Δαρβίρη. Η επιστημονική ομάδα της κυρίας Δαρβίρη, μελέτησε την  αποτελεσματική διαχείριση της αρτηριακής υπέρτασης (Α.Υ.) με μη φαρμακευτικές τεχνικές καταπολέμησης του στρες.

Το  χρόνιο στρες  περιγράφεται από τους ειδικούς ως η «νόσος» των σύγχρονων κοινωνιών, καθώς πάνω από το 50% του συνόλου των σημερινών παθήσεων οφείλονται σε αυτό και σχετίζεται στενά με την εγκατάσταση της Α.Υ.

Όλη η συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί.

——————————————————————————————————

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος