COP26 – Φον ντερ Λάιεν στην σύνοδο κορυφής για το κλίμα: «Τιμολογήστε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα»

Την τιμολόγηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα οι οποίες προκαλούν την θέρμανση του πλανήτη, με την επισήμανση «η φύση δεν μπορεί να πληρώσει πια αυτό το τίμημα», προτείνει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, απευθυνόμενη στους παγκόσμιους ηγέτες, κατά τις εργασίες στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP26.

Συγκεκριμένα, «οι χώρες πρέπει να τιμολογήσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προκαλούν την θέρμανση του πλανήτη», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP26.

«Πρέπει να συμφωνήσουμε σε ένα ισχυρό πλαίσιο κανόνων, για παράδειγμα, να κάνουμε πραγματικότητα τις παγκόσμιες αγορές άνθρακα. Τιμολογείστε τον άνθρακα, η φύση δεν μπορεί να πληρώσει πια αυτό το τίμημα», πρόσθεσε η φον ντερ Λάιεν από τη Γλασκόβη.

Σημειώνεται ότι οι διαπραγματευτές στη διάσκεψη της COP26 θα επιχειρήσουν να καταλήξουν σε κανόνες για τη δημιουργία μιας αγοράς άνθρακα στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα. Το εν λόγω ζήτημα προκαλεί διχασμό, ενώ «εκτροχίασε» την τελευταία σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, το 2019.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος