Έρευνα: Η σαμπάνια κάνει καλό στην ψυχική υγειά, το Αλτσχάιμερ και την πρόληψη της άνοιας

Σύμφωνα με έρευνα, η κατανάλωση τριών ποτηριών σαμπάνιας την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της άνοιας και της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Αυτά τα αποτελέσματα οφείλονται στα σταφύλια. Λόγω των ενώσεων που βρίσκονται στο Pinot Noir και στο Pinot Meunier, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την παρασκευή σαμπάνιας, μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη αυτών των ψυχικών ασθενειών.

Ο καθηγητής Jeremy Spencer του Πανεπιστημίου του Reading είπε: «Αυτή η έρευνα, δείχνει για πρώτη φορά ότι η μέτρια κατανάλωση σαμπάνιας έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τη γνωστική λειτουργία, όπως η μνήμη.  Η σαμπάνια, η οποία δεν έχει φλαβονοειδή, είναι επίσης ικανή να επηρεάσει τη λειτουργία του εγκεφάλου μέσω της δράσης μικρότερων φαινολικών ενώσεων».

Αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η έρευνα βασίζεται σε ένα πείραμα που περιλαμβάνει αρουραίους. Ο Δρ David Vauzour πρόσθεσε: «Στο εγγύς μέλλον, θα προσπαθήσουμε να μεταφράσουμε αυτά τα ευρήματα στους ανθρώπους. Αυτό έχει επιτευχθεί με επιτυχία με άλλα τρόφιμα πλούσια σε πολυφαινόλες, όπως τα βατόμουρα, και αναμένουμε παρόμοια αποτελέσματα με τη σαμπάνια».

Πηγή:Abcnews.al

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευάγγελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος