Ένα δισεκατομμύριο χρήστες στο Facebook σε μια ημέρα

Ένα νέο ρεκόρ για το Facebook ανακοίνωσε ο ιδρυτής του Mark Zuckerberg με ανάρτησή του. “1 στους 7 ανθρώπους στη γη χρησιμοποίησαν το Facebook για να συνδεθούν με τους φίλους και την οικογένειά τους“, έγραψε ο αμερικανός ιδρυτής του δικτύου, αναφερόμενος στην περασμένη Δευτέρα.

Το Facebook έχει σχεδόν ενάμισι εκατομμύριο χρήστες που συνδέονται τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. Τη Δευτέρα, όμως, κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό χρηστών που συνδέθηκαν σε μία ημέρα.

Το δίκτυο δημιουργήθηκε το 2004 όταν ο Mark Zuckerberg ήταν φοιτητής στο Χάρβαρντ.

Τον Οκτώβριο του 2012 το Facebook ανακοίνωσε ότι είχε ένα δισεκατομμύριο χρήστες σε ένα μήνα. Τρία χρόνια μετά, ο ίδιος αριθμός καταγράφηκε σε μία ημέρα.

Μπορεί να συνεχίσει να μεγαλώνει;“, αναρωτιέται το βρετανικό δίκτυο BBC. Στην ανάλυσή του το δίκτυο αναφέρει ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη το Facebook έχει σχεδόν φτάσει στο ανώτατο σημείο που θα μπορούσε. Υπάρχει, όμως, λέει, έδαφος σε Αφρική, Ασία και σε τμήμα της Λατινικής Αμερικής, και εκεί επικεντρώνεται τώρα το δίκτυο. Αυτό που επιδιώκει ως πρώτη κίνηση, σύμφωνα με το BBC, είναι να “βάλει” ανθρώπους online, κάτι που δε θα γίνει ανώδυνα.

Στην Ινδία, για παράδειγμα, τοπικές εταιρίες ενοχλήθηκαν από την κίνηση του Facebook να προσφέρει δωρεάν internet στα κινητά. Επιπλέον, σε περιοχές όπου το Facebook έχει ήδη αναπτυχθεί, βρίσκεται αντιμέτωπο με καχυποψία για τον όγκο των δεδομένων που κρατά και το πώς ακριβώς χρησιμοποιούνται.

Ο συντάκτης τεχνολογίας του BBC για θέματα βόρειας Αμερικής Dave Lee αφήνει -ορθά- στον καθένα το σχόλιο: “Σύντομα, το ένα δισεκατομμύριο των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το Facebook σε μία μέρα, δε θα είναι τίποτε το εξαιρετικό…Το αν αυτό θα είναι καλό ή κακό, το αφήνω στην κρίση σας“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος