ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Εντυπωσιακή σε μαζικότητα και παλμό ήταν η συμμετοχή των μεσσηνιων στις κινητοποιήσεις της χθεσινής γενικής απεργίας για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό. Σε ό,τι αφορά στην Καλαμάτα, οι συμμετέχοντες στις πορείες που έγιναν και διοργανώθηκαν από διαφορους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορεις συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, στην οποία νωρίτερα είχαν ήδη ανέβει δεκάδες τρακτέρ αγροτών που συμμετέχουν στο μπλόκο του Ασπροχώματος, αλλά και φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως που κατέβηκαν στην απεργία με την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Καλαμάτας.

Απεργιακές κινητοποιήσεις έγιναν από το ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και άλλους φορείς, από τους αγρότες, από την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας, από τους μαθητές, από την Ανοιχτή Συνέλευση, από τη Λαϊκή Ενότητα, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώ ήταν πλήθος τα Σωματεία και οι φορείς που συμμετείχαν με εκπροσώπους τους στα μπλοκ των διαδηλώσεων με δικά του πανό και πλακατ.
Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως το σύνολο σχεδόν των καταστημάτων της Καλαμάτας ήταν κλειστά (κυρίως) το πρωί στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο της συμμετοχής των εμπόρων στην απεργία για το ασφαλιστικό. Όσο δε για κάποια πολυκαταστήματα, το πρωί έμειναν κλειστά από μέλη και φίλους του ΠΑΜΕ, που περιφρουρούσαν την απεργία. Έμποροι, βιοτέχνες, επαγγελματίες το πρωί συμμετείχαν από νωρίς στην απεργιακή συγκέντρωση της Ομοσπονδίας τους, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, κάτω από τα γραφεία τους εκεί όπου λίγο αργότερα συγκεντρώθηκαν και δεκάδες μαθήτές σχολείων της Καλαμάτας που απέιχαν από τα μαθήματά τους.

Μαζική συμμετοχή, δυνατός παλμός και αποφασιστικότητα επικράτησε κατά τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Τριφυλία. Αγρότες με επαγγελματίες, εμπόρους, εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους σε κοινό μέτωπο αγώνα κατέβασαν τα ρολά των καταστημάτων τους σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνους και αλλού και πολλοί εξ αυτών συμμετείχαν μαζί με τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής, στο μπόκο που έχει στηθεί από την περασμένη Τρίτη στο Καλό Νερό.

Ερημη πόλη θύμιζε χθες η Μεσσήνη, με όλα τα μαγαζιά να είναι κλειστά ενώ καμία καφετέρια ή καφενείο δεν άνοιξε. Σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος και οι επαγγελματίες εστίασης συμμετείχαν στην απεργία. «Κλείσαμε χθες τα καταστήματά μας για να μην μας τα κλείσει η κυβέρνηση», είπε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Καλαμάτας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης Γιώργος Τσακόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος