Υπόθεση Πάτρας: Ποινική δίωξη για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της 33χρονης μητέρας από την Πάτρα, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της, προχώρησαν οι εισαγγελείς που ερευνούσαν την υπόθεση.

Οι Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου ολοκλήρωσαν την προκαταρτική τους έρευνα και έκριναν πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η 33χρονη, που βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη για την ανθρωποκτονία αλλά και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της, έχει αφαιρέσει τη ζωή και των άλλων δυο παιδιών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες βασικό εύρημα πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η δίωξη είναι η ιατροδικαστική έκθεση των Καρακούκη – Καλόγρια, αλλά δεν είναι και το μόνο. Επιβαρυντικά για την ήδη προφυλακισμένη μητέρα λειτούργησε το γεγονός ότι και οι δυο πράξεις έγιναν παρουσία της μητέρας, αλλά και πως φέρεται να το έχει κάνει και άλλες φορές, όπως στην περίπτωση της 9χρονης.

Ειδικότερα, για την περίπτωση του θανάτου της 3,5 ετών κόρης οι γιατροί φαίνεται να περιγράφουν την εικόνα μιας μητέρας που φωνάζει αλλά το παιδί να είναι κρύο, με έναν από τους γιατρούς να καταθέτει χαρακτηριστικά για μια «εικόνα διακομιδής με ασθενοφόρο από απόσταση». Οι εισαγγελείς έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στις καταθέσεις των γιατρών, αλλά και στο γεγονός ότι η το κοριτσάκι περιγράφεται ως ένα παιδί κοινωνικό, χαρούμενο και πρόσχαρο, που έχει ξεπεράσει τη λευχαιμία. Οι γιατροί στις καταθέσεις του φέρονται να σημειώνουν ότι το παιδί έφυγε εντελώς ξαφνικά, κάτι που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο αν βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, ενώ το είχε ξεπεράσει και είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία.

Για το 6 μηνών βρέφος

Τα σημάδια αίματος στο στόμα της άλλης κόρης- του 6 μηνών βρέφους- ήταν το σημαντικότερο στοιχείο που οδήγησε του δυο εισαγγελείς στην κρίση ότι ο θάνατος της μικρούλας ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας. Επιπλέον, η ύπαρξη αίματος αλλά και η νεκρική ακαμψία, που είχε ήδη επέλθει όταν έφτασαν οι διασώστες, που διαπίστωσαν ότι το παιδί ήταν κρύο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος είχε επέλθει ώρες πριν κληθούν να συνδράμουν.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη στην ανάκριση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος